Automatikus BNB tokenégetést vezet be a Binance

A napi átlag ~16 milliárd dolláros kereskedési volument lebonyolító, és ezzel piacvezető Binance a negyedévenkénti manuális binance coin (BNB) égetést automatikusra cseréli át. A közleményük szerint erre azért van szükség, hogy nagyobb kiszámíthatóságot és transzparenciát vigyenek a natív tokenük pénzpolitikájába.

A Binance a lépést a közössége nyomására lépi meg, ami már jó ideje követeli a BNB tokenégetés átláthatóbbá tételét. Az eredmény, hogy a BNB-k automatikusan kerülnek át egy nullás tárcába, ami egyenlő a forgalomból való kiiktatással és a maximális tokenkínálat permanens csökkentésével. Az elégetésre kerülő BNB mennyiséget on-chain hálózati adat alapján határozzák meg, nevezetesen az egyenlet egyik variánsát az időperiódus alatt generált blokkok száma alapján, amíg a másikat a BNB aktuális átlagára alapján.

Jelenleg két tokenégetési mechanika is aktív a BNB token esetében. Az egyik a valós idejű százalékos gas díj égetés a Binance Smart Chain blokkláncon. A másik a negyedéves tokenégetés, ezt fogja leváltani az automatikus BNB égetés.

A Binance a 2017-es ICO-indulás óta mindegy 34 millió BNB tokent égetett el, aktuális tokenkínálata 166.8 millió. Az automatikus tokenégetés egészen addig tartana, amíg a maximális tokenkínálat 100 millió alá nem esik.

Az utolsó negyedévi tokenégetés során a vállalat 1,335,888 BNB tokent füstölt el, aminek akkori árfolyamon értéke elérte a 639 millió dollárt. Ezt megelőzően mintegy 400 millió USD értékű BNB-t vontak ki a forgalomból.

A december 22-ei bejelentésre nem mozdult különösebben az árfolyam, ami a cikkírás pillanatában (dec. 23 18:38) 538.36 dolláron van indexelve a CoinMarketCapon.

A mindenkori csúcsárfolyama a tokennek ez év május 10-én volt 690.93 dolláron. Az évben a token eddig ~1300%-ot ment, szóval a befektetőknek és kereskedőknek továbbra sincs okuk panaszra.

Kíváncsi vagy a világ legnagyobb kereskedési volumenű, változatos kripto-befektetési termékeket kínáló platformra? Tekintsd át kezdőknek szóló útmutatónkat!