Újabb BNB tokenégetés, továbbra is töretlen a Binance Coin népszerűsége

Itt a tizenötödik BNB tokenégetés több, mint fél milliárd dollár értékben. Ez az eddigi legnagyobb tokenégetés, ha a tokenek dollárban mért összértékét nézzük.

Újabb BNB tokenégetés

Ahogy azt már megszokhattuk, a Binance negyedéves rendszerességgel hajtja végre a BNB tokenégetést. Ezúttal több, mint 1 millió BNB elégetésére került sor, összesen 595 millió dollár értékben. Ezzel az égetéssel a BNB teljes készlete 170,5 millióról 169,4 millióra csökkent. A legutóbbi, januárban végrehajtott BNB tokenégetés során igaz, hogy sokkal több, 3 milliót meghaladó BNB-t semmisítettek meg, azonban azok összértéke jóval elmarad a mostani égetéstől. Januárban ugyanis egy BNB ára sokkal alacsonyabb, olyan 40 dollár körüli volt.

A mostani égetéssel a Binance egy újabb lépést tett a célként kitűzött 100 milliós készlet eléréséhez.

A Binance Coin nagyon jól teljesít

A BNB az elmúlt hetekben nagyon jól teljesített, egyértelműen az egyik legjobban teljesítő altcoin a piacon. Február óta folyamatosan menetel felfelé az árfolyam, az elmúlt 30 napban konkrétan megduplázódott a token ára. Sőt, április 12-án még a mindenkori legmagasabb értéket is sikerült megdöntenie azáltal, hogy 638 dollárra ugrott az ár. Jelenleg 535 dollár körül mozog egy BNB ára, ami így is elég szép teljesítmény ha azt nézzük, hogy 3 hónapja mindössze 40 dollárt ért. Piaci kapitalizáció tekintetében pedig továbbra is stabilan őrzi a 3. helyet.

A Binance és a BNB népszerűségének okai

Changpeng Zhao, a Binance vezérigazgatója szerint a BNB népszerűségének és az árfolyam emelkedésének egyik oka az, hogy a Binance Coin a Binance Smart Chain blokkláncon fut. A Binance Smart Chain az Ethereum magas gas díjaival szemben egy sokkal olcsóbb megoldást nyújt a felhasználók számára. Így nem meglepő, hogy az Ethereum egyik legnagyobb riválisaként folyamatosan vonzza az új felhasználókat és az új projekteket is. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy a Binance Smart Chain már 4,9 millió tranzakciót bonyolít le naponta, ami 3-szor több, mint az Ethereum tranzakcióinak valaha mért legmagasabb száma.

Míg a Binance Smart Chain a Binance legnépszerűbb terméke, más fejlesztések is hozzájárultak a Binance sikeréhez. Ilyen például a Binance Pay is, amely határon túli fizetéseket tesz lehetővé a felhasználók és kereskedők között több, mint 30 különböző valuta támogatásával. Továbbá itt van még a méltán népszerű Binance Card, valamint a Binance Lite is, amely a kereskedési platform leegyszerűsített verziója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük