Az AGI token a mesterséges intelligencia tokenje

A hivatalos honlapjának leírása szerint a SingularityNET az egyetlen decentralizált online piaci platform, amely mesterséges intelligencia algoritmusok adásvételét teszi lehetővé. Ezt közérthetővé fordítva, a SingularityNET bárki számára lehetővé teszi, hogy pénzzé tegyen mesterséges intelligencia (MI) algoritmusokat. Ezáltal cégek, szervezetek és fejlesztők is adhatnak-vehetnek itt különféle MI megoldásokat. És hogy ez hogy jön a kriptovalutákhoz? Úgy, hogy a SingularityNET platformján a natív token, az AGI segítségével lehet kereskedni. És a kereskedés mellett még egyébként tesztelni vagy éppen új megoldásokat is lehet létrehozni itt.

Az AGI token növekedésének tényezői

És ami különösen érdekes, hogy 2021-ben az AGI token ára közel 1000%-ot emelkedett. Január elsején az AGI ára még 0,046 dollár volt, április elején pedig már fél dollárt is elérte az árfolyam.

A Cointelegraph nemrégiben azt fejtegette, hogy vajon mi hajthatja felfelé ennyire az AGI árát. Három lehetséges tényezőt mutattak be, ezek közül az első az úgynevezett Singularity SL2 réteg megalkotása, amely lehetővé teszi, hogy tokeneket hozzunk létre a platformon. További árfolyamot hajtó tényező az, hogy már hónapok óta tart az együttműködés a Cardanóval, amelynek meneteléséről mostanában elég sokat cikkeztünk. Végül pedig még az is befolyásolhatja az ár növekedését, hogy a SingularityNET belépett a DeFi-projektek világába is. És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a SingularityNET az NFT-k világába is betette a lábát. Ugye a platform egyik ismertetőjele a Sophia névre hallgató humanoid, MI-robot, amely a világ első mesterséges intelligenciája, amely NFT-ket hozott létre. És elég nagy sikerrel, az első darabokból generált bevétel meghaladta a 300 millió forintot is.

Visszatérve a Cardanóval való együttműködésre, a SingularityNET fejlesztői nemrégiben bejelentették, hogy új AGI tokent fognak létrehozni a Cardano hálózatán. Ez az AGI-ADA nevet fogja majd viselni és lehetővé teszi, hogy az AGI ERC-20-as tokennel oda-vissza lehessen váltani őket az érték megtartása mellett. A következő 91 évben, az AGI-közösség jóváhagyásával havi adagokban összesen 1 milliárd AGI-ADA tokent fognak kibocsátani. A történet egyébként jelenleg még valószínűleg csak a keményvonalas kriptósok számára bír tartalommal, de ha az AGI közösség által felvázolt fejlesztési útvonal meg fog valósulni, akkor ténylegesen komoly növekedésre számíthat az ADI token ára és egyáltalán, a SingularityNET ismertsége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük