Az amerikai fiatalok 30%-a nem vetné meg a BTC-t, mint hivatalos fizetőeszközt

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Salvador döntése, miszerint az országban a bitcoin törvényes fizetőeszköz lesz komoly lavinát indított el a világban. A latin-amerikai ország kezdeményezése nyomán már több kisebb ország gondolkodik azon, hogy a BTC-nek szabad utat enged. Egy nemrégiben készített felmérés szerint az amerikai fiataloknak is bejönne a bitcoin, mint hivatalos fizetőeszköz. A megkérdezettek közel 30%-a szívesen fogadná a BTC-t. 

Salvador idén júniusban sokkolta a világot, amikor bejelentette, hogy megszavazza a bitcoin-törvényt, mely értelmében az ország határain belül törvényes fizetőeszköz lesz a népszerű kriptovaluta. A BTC maximalisták számára ez úgy hangzott, mint egy álom, és ez az álom bizony három hónappal később valóra is vált.

Szeptember 7-től a kriptopénz valóban legális tranzakciós eszköz az országban. Egyesek számára némileg meglepő módon más nemzetek – például Paraguay, Panama és Kolumbia – is elmerengtek azon, hogy követik Salvador példáját – egyelőre azonban eredménytelenül.

Míg a kisebb, jelentős pénzügyi problémákkal küzdő országoktól inkább elvárható lenne, hogy egy olyan alternatív lehetőség felé forduljanak, mint a bitcoin, addig a világ legnagyobb gazdasága – az USA – számára szinte lehetetlennek tűnik, hogy ugyanezt tegye, legalábbis egyelőre.

A YouGov adatelemző cég által nemrégiben végzett felmérése azt mutatta, hogy az amerikaiak többsége még mindig foggal-körömmel ragaszkodik a dollárhoz. Arra a kérdésre, hogy “támogatná vagy ellenezné-e, hogy az USA legalizálja a bitcoint, mint törvényes fizetőeszközt”, 11% válaszolt “inkább ellenezné”, 28% pedig “határozottan ellenezné”.

Ezzel szemben az erősen támogatók aránya 11%, a valamennyire támogatóké pedig 16% volt. 34% válaszolta azt, hogy nem tudja.

Régió, nem és életkor

A tanulmány a válaszokat különböző kategóriákra is lebontotta, a résztvevők lakóhelyétől kezdve a nemen át az életkorig. A nyugatiak például jobban támogatták egy ilyen lehetséges törvényt, míg a középnyugatiak ellenezték a leginkább.

A férfiak valamivel optimistábbak voltak, mint a nők, akik közül a legtöbben azt mondták, hogy nem biztosak abban, hogy a bitcoin elfogadása jó ötlet lenne.

Ami az életkort illeti, az eredmény nem okozott meglepetést. A 25 és 34 év közöttiek támogatják leginkább a BTC legalizálását, míg az 55 éves és annál idősebbek határozottan ellenezték azt. Salvadorban is hasonlóan volt a helyzet a bitcoin-törvény hatályba lépése után. Míg a fiataloknak bejön az innovatív megoldás, addig a nyugdíjasok többször tüntettek a kriptopénz bevezetése ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.