Az amerikai Massena városát zavarja a kriptobányászok kinézete

Massena egy kisváros az Egyesült Államok és Kanada határán New York államban. Nem messze van a kanadai Ottawától és Montréaltól, és alapvetően az alumíniumiparáról lenne ismert főleg. Viszont nemrég az egyik helyi tévétársaság beszámolt arról, hogy a város vezetése 90 napos moratóriumot akar életbe léptetni a kriptobányász cégekkel szemben. Ez alatt a 90 nap alatt aztán megpróbálnák kitalálni, hogy hogyan tudnák szabályozni ezeket a vállalatokat. És a történet érdekessége az, amiért szabályozni akarják ezeket a cégeket.

Massena nem a környezetszennyezés miatt akarja szabályozni a kriptobányászokat

Ez nem az olcsó elektromos áram nagy mennyiségű fogyasztása vagy éppen a környezetszennyezés. Inkább az, hogy a 12 ezres kisváros lakosai aggódnak amiatt, hogy milyen hatása lesz a városka kinézetére a bányászok megjelenése. Mert nem éppen szemet gyönyörködtető látvány a rengeteg konténer és mobilház, amelyekkel, amelyekben bitcoint bányásznak. A város polgármestere elmondta, hogy nem zavarja őket, ha jönnek a bányászcégek, csak akkor ne lakóautókban és konténerekben bányásszanak, hanem építsenek egy szép épületet. A város elektromos szolgáltatója, a Massena Electric jelenleg három nagy bányászvállalattal tárgyal és amíg velük nem jut egyezségre, addig többel nem hajlandó egyeztetni.

Kriptobányász

Az egyik érintett cég, a Petawatt Group vezérigazgatója arról beszélt, hogy két évvel ezelőtt vettek 140 hektár területet Massenában. Itt a kriptobányászat mellett rövidesen húshelyettesítőket fognak előállítani, amivel még további munkahelyeket hoznak létre a településen. És Massena csak egyetlen példa arra, ami zajlik jelenleg az Egyesült Államokban. Ugyanis a hatalmas ország lett az új célállomása a kriptobányászoknak, akiknek elég sietve kellett távozniuk Kínából, ahol komoly harcot indítottak ellenük. Jelzésértékű, hogy míg 2019. szeptemberében a bitcoin hashrátából Kína része 75% volt, az idei év áprilisára ez már 40%-ra olvadt. És közben az Egyesült Államok részesedése 16,8%-ra nőtt és ez a szám tovább növekszik. Az olcsó áram mellett a megbízhatóság és a stabilitás is olyan tényezők, amelyek okán azt valószínűsítik sokan, hogy rövidesen az Egyesült Államok fogja adni a bányászat jelentős részét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.