Az angol pénzügyi hatóság megint a kriptovaluták ellen figyelmeztet

Azt napjainkban nem kell nagyon alátámasztani, hogy a kriptovaluták és az ilyen jellegű befektetések egyre népszerűbbek. Látható, hogy egyre több cég csatlakozik azok táborához, akik ilyen befektetésekkel rendelkeznek és köztük már találunk igen ismerteket is. Nagy cégek jelentik be, hogy elfogadnak kriptovalutákat is termékeikért, legutóbb például a Tesla közölte, hogy bitcoinnal is lehet már náluk autót vásárolni. Ezzel párhuzamosan pedig az emberek körében is egyre inkább elfogadott befektetési formának számítanak a kriptovaluták. Mondhatni most már tényleg a mainstream pénzügyi megoldások közé kerülhet a bitcoin vagy éppen az ethereum.

Az angol pénzügyi hatóság újra figyelmeztetést adott ki

De hogy mi hajtja az emberek érdeklődését, arra vonatkozóan többféle vélekedés is van. Most a brit pénzügyi szektor felügyeleti hatósága, az FCA tett közzé egy rövidebb dokumentumot, amelyben a kriptovalutákba fektetőket vizsgálta. Az FCA szerint a legtöbb fiatalabb brit azért fektet ilyen tokenekbe, mert izgalmasnak látják őket. A fiatalok körében egyre növekvő érdeklődés kíséri tehát a jelentés szerint ezeket a befektetési formákat, különösen a 40 év alatti nők körében. Viszont a hatóság szerint pont azok érdeklődnek leginkább, akik az ilyen jellegű befektetésekben rejlő lehetséges komolyabb veszteségeket nem lennének képesek kiheverni.

Plusz az angol pénzügyi hatóság dokumentuma azt is hozzáteszi, hogy nagyon sok fiatal azért fektet kriptovalutákba, mert különféle közösségi médiumokban és hírportálokon ilyen jellegű trend kerül bemutatásra. Tehát a hatóság attól fél, hogy sokan anélkül fektetnek be, hogy tisztában lennének a kockázatokkal. Nem ez az első alkalom, amikor az FCA egyébként a kriptovalutákba történő befektetések ellen figyelmeztet. Még januárban figyelmeztettek mindenkit arra, hogy aki kriptoba fektet, készüljön fel arra, hogy akár minden pénzét elveszítheti. Most megint nagyobb lendülettel vetik bele magukat a témába, hiszen a mostani dokumentumot jövő héten egy nagyszabású kampány követ majd. Annak célja az lesz, hogy a nagy megtérülést ígérő befektetések kockázataira figyelmeztessen. Ettől függetlenül azért kemény trend ellen akar az FCA harcot indítani, hiszen világszerte látható, hogy cégek és emberek sokasága veszíti el hitét a hagyományos pénzügyi rendszerekben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük