Az Antpool törli a 3 millió dolláros BTC tranzakciós díjat, ha a küldő felfedi kilétét

Az AntPool bitcoin bányászati pool azzal került a címlapokra, hogy beleegyezett egy rekordösszegű, 3 millió dolláros tranzakciós díj visszatérítésébe. Ez a döntés azonban egy feltétellel jár: a küldőnek 2023. december 10-ig fel kell fednie magát.

Az Antpool döntése azt követően született, hogy véletlenül egy elképesztő, 83,65 BTC (3,1 millió dollár) összegű díjat fizetett ki egy küldő. A hibát elkövető felhasználó 55,77 BTC összegű tranzakciót próbált továbbítani, mikor pórul járt.

Az eset, amely a 818,087-es blokkban történő átutalást érintette, új rekordot jelent az egyetlen bitcoin-tranzakcióért fizetett legnagyobb, dollárban kifejezett díj tekintetében.

A helyzet akkor vett fordulatot, amikor egy “83_5BTC” nevű felhasználó azt állította, hogy ő az áldozata ennek az elképesztő összegű tranzakciónak, kijelentve, hogy a hidegtárcáját feltörték.

Miután valaki 139 BTC-t utalt egy másik hidegtárcára, a pénz gyorsan továbbutalásra került. A helyzet összetettsége próbára tette az AntPool kockázatkezelési rendszerét, ami a díj ideiglenes befagyasztásához vezetett. Ezután jelentette a bányászpool, hogy törli a brutálisan nagy összegű díjat, amennyiben a felhasználó igazolja személyazonosságát. Idén nem ez volt az első eset, hogy valaki ilyen óriási tranzakciós díjat fizetett. Szeptemberben a Paxos kriptoszolgáltató 20 BTC tranzakciós díjért volt felelős.

Akkor a Paxos szóvivője megerősítette a túlfizetést, és azt egyetlen átutalás hibájának tulajdonította.

Az eset széles körű vitát váltott ki a kriptoközösségben, ami után az F2Pool társalapítója, Chun Wang sajnálatát fejezte ki, amiért az Antpool a visszafizetés mellett döntött. A Cosmos fejlesztője, “chjango.cosmos” fele-fele felosztást javasolt a Paxos és a hálózat bányászai között.

Összességében ezek az esetek rámutatnak a kriptopénz-tranzakciók kényes természetére és arra is, hogy mindig duplán kell csekkolni mindent.