Az Apple engedélyezi az Axie Infinity kriptojátékot az App Store-ban

Az Axie Infinity, a világjárvány idején híressé vált kriptojáték nagy lépést tett afelé, hogy a viharos 2022-es év után elveszített felhasználók közül sokat visszaszerezzen. Az Apple elérhetővé tette a játékot az App Store-ban.

A Sky Mavis, az Axie Infinity népszerű kriptojáték megalkotója bejelentette, hogy a blokklánc-alapú játék legújabb inkarnációja, amelyben a játékosok egymás ellen harcolhatnak, miközben nem-helyettesíthető tokeneket (NFT-ket) gyűjtenek és cserélnek, illetve jutalmakat szereznek, letölthető lesz az Apple App Store-ból.

A vállalat kezdetben Latin-Amerika és Délkelet-Ázsia néhány kiválasztott országában indítja el a játékot az App Store-ban. Jeffrey Zirlin, a Sky Mavis társalapítója szerint a korlátozott bevezetés segít a vállalatnak “adatokat gyűjteni a megtartási arányokról” az esetleges globális bevezetés előtt.

Zirlin elmondta, hogy a Sky Mavis körülbelül egy éve dolgozik az Apple-lel az Axie Infinity bevezetéséhez szükséges engedély megszerzésén. Köztudott, hogy az Apple nem könnyítette meg azon vállalatok dolgát, amelyek NFT-k vásárlását, eladását és kereskedését kínálják a felhasználóknak.

A Sky Mavis vezetője azonban optimista, szerinte az Apple nyitni fog a web3-as megoldások felé.

“Reménykedünk az NFT-k alkalmazáson belüli vásárlásainak hozzáadásában és abban, hogy az Apple lehetővé teszi a harmadik féltől származó piacterekhez való kapcsolódást” – mondta Zirlin.

Az Apple App Store szigorú szabályai megfojtották egyes blokklánc-alapú alkalmazások elfogadását, mivel a vállalat korlátozta, hogy az NFT-khez hasonló digitális eszközöket hogyan és hol lehet megvásárolni az eszközeivel, emellett 30%-os részesedést követelt az alkalmazáson belüli eladásokból.

Az Epic Games, a rendkívül népszerű Fortnite videojáték készítője bírósághoz is fordult az Apple cégével szemben, hogy tiltakozzon a technológiai óriás politikája ellen.

A világjárvány idején az Axie Infinity nem csak emberek millióit ismertette meg a play-to-earn játékmodellel, hanem a CryptoSlam szerint több mint 4 milliárd dollárnyi kereskedési forgalmat is generált. A Fülöp-szigeteken egy ideig az emberek a játékból éltek meg.

“Mi vagyunk az egyetlen web3 játék, amiről a mainstream emberek tényleg hallottak” – mondta Zirlin.

Az Axie Infinity azonban tavaly nagy pofont kapott. Az észak-koreai Lazarus hackercsoport állítólag több mint félmilliárd dollárt lopott el a játékplatformról, miután az leállította az Ethereum blokklánc használatát a saját, Ronin nevű láncának javára.

Mind a felhasználók száma, mind a kereskedési volumen ezután drámaian bezuhant. A játékot készítő vállalat most abban reménykedik, hogy az App Store-ban való elérhetőségével új játékosokat szerezhet.