Az Apple kripto szakértőt keres – ez sok mindent megváltoztathat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Apple bejelentette, hogy kripto szakértőt keres üzletfejlesztési menedzser pozíciójának betöltésére, avagy az „alternatív fizetések” partnerségi programjának vezetésére.

Az álláshirdetésből kiderült, hogy a technikai óriás “a partnerségi keretrendszer és a kereskedelmi modell kialakításához, a paradigmák meghatározásához, a kulcsfontosságú szereplők azonosításához, valamint a stratégiai alternatív fizetési partnerekkel való kapcsolatok kezeléséhez” keres személyt. Kiemelték továbbá az “alternatív fizetési ökoszisztéma mély ismeretének” fontosságát, valamint a digitális pénztárcákkal, kriptovalutákkal, Buy Now Pay Later (BNPL) rendszerekkel kapcsolatos több mint 5 éves tapasztalat szükségességét.

De mit is jelent mindez?

Azt már az elején leszögezhetjük, hogy az Apple egyelőre még egy jó ideig nem valószínű, hogy megalkotná saját kriptovalutáját. Noha az elképzelés, hogy az Apple saját digitális valutájával venné át a Bitcoin szerepét, egészen érdekes, de egyelőre még nem ez a gondolat van a porondon. Az álláshirdetés kapcsán sokkal inkább egy széleskörűbb kriptobarát intézkedésre kell gondolnunk. Meglehet ugyanis, hogy a jövőben az App Store-ban már kriptovalutákkal is fizethetünk, vagy éppen gond nélkül kereskedhetünk szeretett digitális pénzünkkel okostelefonjainkon. Önmagában tehát az álláshirdetés háttere egyelőre még homályos. Az viszont biztos, hogy az Apple mélyebbre hatolna a kriptovaluták világában, és függetlenül attól, milyen módon kívánna a kriptoszektorral foglalkozni, lépése jelentősen hozzájárulna a kriptók széleskörű elfogadásához.

Néhány hónappal ezelőtt már írtunk arról, hogy egy kutatás szerint az Apple-nek „minden lehetősége” megvan a kriptovaluták vételi és eladási mechanizmusának ajánlatára. Az elemzők akkor úgy gondolták, hogy a vállalat ezen lépése az Egyesült Államokat a kriptoeszközök globális vezetőjévé tenné. Nos, azóta már sok víz lefolyt a Dunán, de vajon milyen végkimenetele lesz mindennek?

Jogi viták kereszttüzében

Az Apple elég komoly és sokak szerint „túl szigorú” feltételekkel sújtja az App Store-ban megjelenő alkalmazások fejlesztőit. Az Epic Games az elmúlt évben, jogi háborút indítva, megpróbálta megkerülni a technikai óriás szabályait. Állítása szerint ugyanis az almás cég megsérti a monopóliumellenes törvényeket és elfojtja a fizetési innovációt. Mindezt azzal támasztja alá, hogy az alkalmazásfejlesztők minden bizonnyal elfogadnák fizetőeszközként a „Bitcoint vagy egyéb kriptovalutákat”, ha az Apple nem szólna közbe. Nos, lehet hamarosan már nem fog közbe szólni…

vofanny

parents gave me money for college but I invested in crypto

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.