Az Apple számára minden lehetőség adott a kriptovaluta elfogadásához

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az RBC Capital Markets hétfőn megjelent kutatási jelentése szerint az Apple-nek „minden lehetősége” megvan a kriptovaluták vételi és eladási mechanizmusának ajánlatára. Ez a lépés lehetővé tenné a vállalat számára, hogy azonnal piaci részesedést szerezzen a kriptopiacon is.

A cégnek világszínvonalú szoftverekhez és biztonságos ökoszisztémához van hozzáférése. Ezzel az Apple megoldhatja azt a problémát, amellyel az egyének szembesülnek a kriptoeszközök használatakor a KYC (know your customer) szóló törvények és egyéb előírások miatt. Az Apple zárt rendszert kínál, amely megakadályozza a rosszindulatú tevékenységet, javítja az eszközbiztonságot, és azonnali hozzáférést biztosít a vevőkhöz és az eladókhoz – áll a jelentésben.

Az elemzők azt is hozzátették, hogy ha az Apple, amely már rendelkezik Wallet alkalmazással, ezen az úton haladna, a lépés valószínűleg az Egyesült Államokat a kriptoeszközök globális vezetőjévé tenné. A lépéssel pedig mérséklődne az a kormányzati szándék, hogy le kell állítani a kriptoszegmenst.

“Ha az Egyesült Államok birtokolja a legtöbb kriptoeszközt (legyen az Bitcoin vagy más eszköz), akkor szerintünk nem lenne logikus a betiltása.” – írták a jelentésben az RBC elemzői.

A jelentés ugyanazon a napon érkezett, amikor a legfontosabb kriptovaluta, a Bitcoin egy lépéssel közelebb került az általános elfogadáshoz. Ez annak hatására történt, hogy Elon Musk milliárdos, elektromos járművekkel foglalkozó cége, a Tesla Inc. 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint. A cég azt tervezi, hogy hamarosan el is fogadja a kriptót autóvásárláskor hivatalos fizetőeszközeként. Ez még magasabbra repítheti a kriptovalutát.

Az Apple óvatosan halad a kriptovalutákkal. A cég 2014-ben betiltotta a kriptovaluta tárcák letöltését az App Store-ból. Később visszavonta a döntést, és most bárki letöltheti a tárcaalkalmazásokat az iPhone készülékére. Az Apple azonban továbbra is tiltja a kriptovaluták bányászatát az iPhone-okon. Még azt sem engedi, hogy az Apple Card hitelkártyákat kriptovaluták vásárlásához használják fel.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.