Letarolta a bitcoin az Apple-t a Reddit-en – egyre népszerűbb a kriptovaluta

Egyre nagyobb az érdeklődés a közösségi médiában a vezető kriptovaluta iránt. A Reddit-en már eddig is komoly kriptotábor verbuválódott, de úgy néz ki, hogy a GameStop és a Dogecoin körüli események a bitcoint is felszállópályára állították.

Tegnap a Redditen a bitcoin már megelőzte az Apple-t, ugyanis a bitcoin subredditje meghaladta az 2,22 milliót, míg az Apple 2,19 milliónál leragadt. Többen úgy vélik, hogy azért növekszik a bitcoin iránti érdeklődés a közösségi média felületein is, mert egyre többen tiltakoznak a hagyományos pénzügyi rendszer ellen.

A Redditen a GameStop és a dogecoin kezdeményezések hatalmas sikere elsősorban a tradicionális pénzügyi világ ellen tiltakozó, többnyire fiatal kisbefektetőknek köszönhető, akiknek elege lett abból, hogy néhány milliárdos befolyásolja a pénzügyi helyzet alakulását. Ezt nevezhetnénk egy alulról feltörekvő forradalomnak is, amelyhez már nem kell az utcára menni, elég a számítógép elé leülni.

A bitcoin ennek a forradalomnak egyik megtestesítője, hiszen egy olyan valuta, amelyet magánszemély hozott létre, magánszemélyek munkálkodnak az életben tartásán és nem tudja egyetlen állam vagy központi intézmény sem befolyásolni, illetve ellenőrizni azt.

Nemcsak a bitcoin fóruma nőtt, hanem az ethereumé is. Jelenleg 600 ezernél jár, a ripple-é 250 ezernél, míg a dogecoin az árpumpa után elérte 670 ezres subredditet.

Van egy fórum, amelyet a kriptovalutáknak szenteltek – ez az r/CryptoCurrency – amely viszont nem éri el az 1,5 milliót. Ha ennyire hasít a bitcoin, akkor hamarosan az Androidot is megelőzheti, amely eddig 2,29 millió subredditnél jár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.