A Bitstamp kriptotőzsde mostantól megköveteli az ügyfélazonosítást

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Bitstamp digitális kriptotőzsde a hírek szerint nem engedélyezi a holland felhasználóinak a kriptovaluta kifizetést külső tárcákba anélkül, hogy először ne igazolják, hogy rendelkeznek a fogadó címmel.

A Bitstamp által írt levél szerint, amelyet a „Bitcoin Marcus” nevű felhasználó osztott meg Twitteren, a Bitstamp holland felhasználóinak a kifizetések feldolgozása előtt most már le kell adniuk a harmadik fél címét, és fényképes bizonyítékot is kell csatolniuk, mely igazolja, hogy ki a tárca tulajdonosa. Az engedélylistára való felkerülés a követelménye, hogy a kifizetés megtörténjen.

“Az engedélylistázás olyan biztonsági funkció, amely már elérhető volt a Bitstampnél, de most kötelezővé vált minden olyan ügyfél számára, aki Hollandiában él.” – áll a levélben.

A Bitstamp új kifizetési előírásai a pénzmosás elleni szabályozásokra reagálnak. A holland törvényalkotók 2019 novemberében dolgozták ki ezeket a törvényeket, és 12 hónappal később léptek hatályba.

Ezek a szabályok előírják, hogy „a kriptoszolgáltatóknak a szolgáltatás nyújtása előtt ellenőrizniük kell, hogy ügyfeleik és a végső kedvezményezett tulajdonosok szerepelnek-e a holland vagy az európai szankciós listákon, és figyelemmel kell kísérniük az összes bejövő és kimenő fizetési tranzakciót”.

Novemberben a Bitconic holland székhelyű Bitcoin-tőzsde tájékoztatta felhasználóit, hogy be kell tartaniuk a kifizetésekkel kapcsolatos új ellenőrzési intézkedéseket. Akkoriban a tőzsde „kellemetlenségnek” nevezte a jegybank szabályainak érvényesítését.

Nem arat osztatlan sikert a Bitstamp új követelménye

A Bitstamp felhasználói kritizálták az új szabályozásokat. Az „xcsler” nevű Twitter-felhasználó kigúnyolta a tőzsde törekvéseit a holland törvények betartása érdekében:

“A következő lépés nyilvánvalóan az lesz, hogy az embereket felelőssé teszik az összes későbbi tranzakcióért az engedélylistán szereplő címről.”

Novemberben a PlanB kriptoelemző a holland szabályozást Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter által nemrégiben javasolt politikához hasonlította. A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong annak idején komoly aggodalmát fejezte ki online a Mnuchin által javasolt, saját magunk által üzemeltetett kriptotárcákról szóló rendelet miatt.

Még nem világos, hogy a leendő amerikai elnök, Joe Biden adminisztrációja miként kezeli a KYC/AML végrehajtását a kriptotérben. Jake Chervinsky ügyvéd azzal érvelt, hogy Mnuchin politikájának “pontosan nulla esélye van” arra, hogy végrehajtandó törvénnyé váljon Biden pénzügyminisztere, Janet Yellen kezei alatt.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.