A Bitstamp kriptotőzsde mostantól megköveteli az ügyfélazonosítást

A Bitstamp digitális kriptotőzsde a hírek szerint nem engedélyezi a holland felhasználóinak a kriptovaluta kifizetést külső tárcákba anélkül, hogy először ne igazolják, hogy rendelkeznek a fogadó címmel.

A Bitstamp által írt levél szerint, amelyet a „Bitcoin Marcus” nevű felhasználó osztott meg Twitteren, a Bitstamp holland felhasználóinak a kifizetések feldolgozása előtt most már le kell adniuk a harmadik fél címét, és fényképes bizonyítékot is kell csatolniuk, mely igazolja, hogy ki a tárca tulajdonosa. Az engedélylistára való felkerülés a követelménye, hogy a kifizetés megtörténjen.

“Az engedélylistázás olyan biztonsági funkció, amely már elérhető volt a Bitstampnél, de most kötelezővé vált minden olyan ügyfél számára, aki Hollandiában él.” – áll a levélben.

A Bitstamp új kifizetési előírásai a pénzmosás elleni szabályozásokra reagálnak. A holland törvényalkotók 2019 novemberében dolgozták ki ezeket a törvényeket, és 12 hónappal később léptek hatályba.

Ezek a szabályok előírják, hogy „a kriptoszolgáltatóknak a szolgáltatás nyújtása előtt ellenőrizniük kell, hogy ügyfeleik és a végső kedvezményezett tulajdonosok szerepelnek-e a holland vagy az európai szankciós listákon, és figyelemmel kell kísérniük az összes bejövő és kimenő fizetési tranzakciót”.

Novemberben a Bitconic holland székhelyű Bitcoin-tőzsde tájékoztatta felhasználóit, hogy be kell tartaniuk a kifizetésekkel kapcsolatos új ellenőrzési intézkedéseket. Akkoriban a tőzsde „kellemetlenségnek” nevezte a jegybank szabályainak érvényesítését.

Nem arat osztatlan sikert a Bitstamp új követelménye

A Bitstamp felhasználói kritizálták az új szabályozásokat. Az „xcsler” nevű Twitter-felhasználó kigúnyolta a tőzsde törekvéseit a holland törvények betartása érdekében:

“A következő lépés nyilvánvalóan az lesz, hogy az embereket felelőssé teszik az összes későbbi tranzakcióért az engedélylistán szereplő címről.”

Novemberben a PlanB kriptoelemző a holland szabályozást Steve Mnuchin amerikai pénzügyminiszter által nemrégiben javasolt politikához hasonlította. A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong annak idején komoly aggodalmát fejezte ki online a Mnuchin által javasolt, saját magunk által üzemeltetett kriptotárcákról szóló rendelet miatt.

Még nem világos, hogy a leendő amerikai elnök, Joe Biden adminisztrációja miként kezeli a KYC/AML végrehajtását a kriptotérben. Jake Chervinsky ügyvéd azzal érvelt, hogy Mnuchin politikájának “pontosan nulla esélye van” arra, hogy végrehajtandó törvénnyé váljon Biden pénzügyminisztere, Janet Yellen kezei alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.