Az Atari újra beveszi a videojáték piacot, most blokklánc játékokkal tér vissza

Gondolom mindenkinek megvannak ezek a klasszikus Atari videojátékok, mint a Pong, Asteroids, Centipedes. Vagy a televízió előtt ülve játszottunk velük minden vasárnap reggel, vagy a városi árkádos videojátéktermekben csapatokba verődve suli után nyomkodtuk a monstrum gépeket.

Jó híreim vannak. A Pong most újra visszatér, de most blokkláncon hódít.

A klasszikus videojáték gyártó, az Atari ugyanis partnerségre lépett egy hong kongi kriptojáték fejlesztő céggel, az Animoca Brands-szel. A szövetség eltökélt célja, hogy visszahozzák a ’70-es évek klasszikus játékait a kriptojáték piacra. Emellett bejelentették azt is, hogy egy saját, dedikált blokklánc videojáték konzollal debütálnak a közeljövőben.

Az Animoca Brands a hét elején jelentette be, hogy az Atari-tól megkapta a jogokat, hogy kiadja ezeknek a játékoknak a blokkláncosított verzióját. Az elsők között jelenik majd meg az Asteroids, Lunar Lander, és Centipedes. Ezzel az Animoca kapta meg azokat az exkluzív jogokat is, hogy az Atari új konzolgépére, az Atari VCS modellre blokklánc tartalmakat fejlesszen. Így az öreg Atari fanok, de az új fiatal nemzedék is újra elmerülhet ezekben a blokkláncon futó régi-új játékokban.

„Az ambíciónk, hogy az Atari VCS konzol részére egy teljes ökoszisztémát építsünk, amely a felhasználók számára hozzáférést biztosít majd olyan eszközökhöz is, amellyel saját tartalmat gyárthatnak a szórakozásukhoz,” mondta Frederic Chesnais, az Atari vezérigazgatója.

A mostani bejelentés tehát kibővíti azt az eredeti licenc egyezséget, amit az Animoca Brands az Atari-val még 2018.decemberében kötött. Abban még csak a RollerCoaster Tycoon Touch és Goon Squad játék fejlesztésére kapott jogokat. De ezután összesen 15 klasszikus játékkal játszhatunk hamarosan.

Atari

Hosszátávú partnerség az Atari és Animoca Brands között

Az Animoca Brands egyik kiemelt célja, hogy integrálja a ‘non-fungible’ tokeneket (NFT) a játékokba. Az NFT egy egyedi, gyűjthető token, úgy is jellemezhetjük, hogy ilyen tokenekből él a CryptoKitties is. Ezzel az Atari VCS a világ első dedikált blokklánc alapú videojáték konzol lesz, összegezték a sajtóközleményben.
Nagyon izgatottan várjuk, hogy ezeket a nosztalgikus, történelmet formáló játékokat átrepítsük a jövőbe,” mondta Yat Siu, az Animoca Brands alapítója és elnöke. Azonban a mostani üzletnek ára is van. Az Animoca Brands 4 millió dollár értékben ruház át részvényeket az Atarira a licenszjogokért cserébe.

Már eddig is komoly dolgokat tett le az Animoca az asztalra. Leghíresebb játéka a The Sandbox, amelyben a játékosok saját virtuális világot építhetnek földek vásárlásával, amihez a SAND valutát használhatják fel. Aztán indulhat a kereskedés, háborúzás a többi játékossal. A játékot több millió dolláros finanszírozásból fejlesztették, amelyet a Final Fantasy készítői a Swuare Enix és a dél-kóreai Klaytn biztosított.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük