Az eBay integrálhatja a bitcoin fizetést a jövőben

A több milliárd dolláros forgalmat lebonyolító online kereskedelmi platform, az eBay integrálhatja a bitcoin fizetést a jövőben. A Yahoo Finance-n adott interjút a cég egyik vezetője.

Az eBay integrálhatja a bitcoin fizetést a jövőben

Scott Cutler az amerikai eBay igazgatója a Yahoo Finance-n adott interjút a közelgő ünnepi szezon kapcsán. A beszélgetésben kitértek a bitcoinra is.

Már most is rengeteg féle kriptopénzzel kapcsolatos terméket lehet az eBayen kapni a teljes bányász felszereléstől a bitcoin relikviákig. Több száz bitcoinhoz kötődő termék van listázva, azonban bitcoinnal nem lehet fizetni. De ez megváltozhat a jövőben. Cutler az interjúban kifejtette:

“Komolyan foglalkozunk azzal, hogy az eBay integrálhatja a bitcoin fizetési opciót a jövőben. De egyelőre még nem vagyunk készen rá.”

Bitcoin elfogadó helyek jól jártak idén

Egyre több és több cég fogad el bitcoint és kriptopénzeket fizetség képpen. Akik a kriptopénz elfogadás mellett döntöttek vagy kriptopénzzel kapcsolatos iparágban tevékenykednek, azok az árfolyam nyereségen kívül sokszor a részvényárfolyam pozitív változását is tapasztalhatták.

Az Overstock, mely egyre több bitcoin és blokklánc technológiai projektbe fektet be  két és félszeres árfolyam növekedést tudhatott be az elmúlt hat hónap során. Ők már 2014 óta elfogadnak bitcoint az oldalukon, nem rég pedig saját ICO platformot nyitottak.

Emellett a kriptopénzek elfogadottsága folyamatosan nő, a nagy vállalatok és intézmények sem tudnak már szó nélkül elmenni a jelenség mellett.

Magas költségekkel járhat a bevezetés, de megérheti

Bitcoin elfogadásaA bitcoin fizetés integrálását azonban az eBay még vizsgálja. Jelenleg ugyanis a bitcoin tranzakciók nem mondhatók kifejezetten olcsónak a hálózat nagyon magas forgalma miatt. A bitcoinfees.earn.com oldalon mindenki ellenőrizheti, hogy mennyibe kerül a legolcsóbb és egyben leggyorsabb átutalás a hálózaton. Ha alacsonyabb átutalási díjat választunk, a tranzakció akár napokig, sőt hetekig a mempoolban ragadhat. Bár a Lightning és a SegWit kezdeményezés erre a problémára megoldást jelenthet, azok implementációja még várat magára. Ezért a fizetési infrastruktúrát úgy kell megtervezni, hogy a kereskedő felek érdeke ne sérüljön a nem megfelelően megválasztott díj miatt ugyanakkor ne kerüljön többe, mint a hagyományos fizetési csatornák használata.

Az eBay jelenleg a nagy forgalmat generáló ünnepi szezonra készül, hogy minnél nagyobb részesedést tudjon magának szerezni a kiskereskedelmi piacon például az Amazonnal és az Overstockkal szemben. A bitcoin fizetés integrálásra egy új vevőkört adhat a cég profiljához amellett, hogy tovább erősíti a kriptopénzek elfogadását a világban.

Azt se érdemes elfeledni, hogy a PayPal fizetési processzor – különálló cégként ugyan – az eBay tulajdonában van. Vajon az eBay döntése egyben zöld utat jelent a világ legnagyobb fizetési processzor oldalának is a bitcoin wallet integráláshoz? Ha bekövetkezne, akkor több százmillió potenciális ügyfelet kapcsolna be a kriptogazdaságba és nagyon komoly versenytársává válna a kriptogazdaságot jelenleg uraló online walleteknek és váltóknak.

Regisztrálj a Genesis Mining felhőbányászra! Használd a 8vgTqh kuponkódot és 3% kedvezményt kapsz a bányászelőfizetésed árából.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük