Már nem csak a videokártya gyártók bevételét nyomja fel a kriptopénz bányászat


A TSMC félvezetőket gyártó cég a harmadik negyedéves jelentésében a megnövekedett forgalmat egyértelműen a kriptopénz bányászat előretörésével magyarázza.

Hardvergyártók bevételét nyomja fel a kriptopénz bányászat

Hardware gyártók profitálnak a bányászatbólA tajvani cég félvezetőket gyárt több különböző iparágak számára. Többek között a kriptopénz bányászatra alkalmas ASIC bányászgépekhez szükséges áramköröket is szolgáltatnak a gyártók részére.

A harmadik negyedéves bevételük pedig 8,32 milliárd dollár volt, mely 17,9%-os növekedést jelent az előző negyedévhez képest.

Lora Ho, a cég szóvivője elmondta, hogy a félvezetők kereslete iránti növekedés a bányászati termékek miatt alakult ki.

“A harmadik negyedéves bevétel növekedés mögött a nagyobb mobil gyártók új termékfejlesztése áll valamint egy általánosan megnövekedett kereslet a termékeink iránt, melyet a kriptopénz bányászat okozott.”

Az egyik legnagyobb alkatrészgyártó vállalattól ez egy figyelemre méltó elismerése a kriptogazdaság növekedésének. Azonban korán sem meglepetés, mert a hardvergyártók bevételét közvetlenül befolyásolja a kriptopénz bányászat iránti érdeklődés növekedése.

EXMO affiliate program

A bányászat népszerűsége a részvényárfolyamra is kihat

Nemcsak a bitcoin árfolyama és az altcoinok ára nőtt az utóbbi időszakban. Számos hardvergyártó cég részvénye emelkedett folyamatosan az idei évben a kriptopénz bányászat népszerűsége okozta keresletnövekedés miatt. A kriptopénz bányászathoz szükséges alkatrészgyártó cégek mind-mind jelentősen megnövekedett forgalommal számolhattak a tavalyi évhez viszonyítva. A bevételnövekedés pedig kihatott a részvényárfolyamok változására is.

Az Nvidia és az AMD videokártya gyártó cégek is kiemelték a jelenséget a negyedéves profit jelentéseikben. Az Nvidia 56%-os növekedést könyvelhetett el a tavalyi évhez képest. Jen-Hsun Huang igazgató az augusztusi profitértékelésnél el mondta, hogy a blokklánc technológia és a kriptopénz bányászat egyre elterjedtebb lesz a jövőben, mely további keresletnövekedést okozhat majd a vállalat termékei iránt. Ezzel szemben, az AMD is hivatkozott a kriptopénz gazdaságra, mint növekedési tényezőre, bár szerintük – júliusban – még nem a kriptopénzek voltak a forgalomnövekedés egyetlen forrása.

NVIDIA és más hardvergyártók bevételét is növeli a kriptopénz bányászat térnyerése

Többször előfordult, hogy a boltokból kifogytak a bányászatra alkalmas videokártyák, mely egyértelműen mutatja a termékek iránti keresletnövekedését. A pozitív gazdasági környezet pedig egyre több befektetőt vonz a hardvergyártók részvényeihez, mely folyamatosan emeli a gyártó cégek részvényárfolyamait is.


Earn Free Bitcoin
Earn Free Bitcoin

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.