Szabályozott ICO piacot nyit az Overstock

Jön a szabályozott ICO piac. Az Overstock szerdán jelentette be, hogy az egyik blokklánc fókuszú leányvállalata egy olyan platformot nyit az ICO-knak, mely megfelel amerikai törvényi szabályozásnak.

Szabályozott ICO piac az Overstockon

A TØ (tZero) blokklánc technológiával foglalkozó üzletága már júniusban beadta az alternatív kereskedési platform, az ATS szabályozásához szükséges dokumentumokat a hatóságokhoz. Erről pedig most született pozitív szabályozói döntés. A tZero tőzsdén ICO-kat lehet majd kibocsátani és tokenekkel lehet majd kereskedni. Mindezt úgy, hogy a hatályos tőkepiaci szabályozásnak megfelel a folyamat.

Tzero az Overstock ICO platformja

Több másik fintech céggel együttműködve, a RenGen és az Argon csoporttal együttdolgozva hozták létre a szabályozott ICO piac hátterét. Mindkét cég jelentős tapasztalattal rendelkezik a token kibocsátások és a forrásgyűjtés területén. Az Argon csoport ráadásul egy befektetési bank is egyben.

Az ATS alternatív kereskedési platform az amerikai értékpapírpiaci felügyelet, a SEC és az iparág pénzügyi hatósága, a FINRA felügyelete alatt áll majd. A kibocsátási és kereskedési platform egy teljes mértékben szabályozott és a törvénynek megfelelő tőzsde lesz.  Ugyanolyan, mint például a New Yorki Értékpapír Tőzsde, vagy a Nasdaq.

A piac már várta a lépést

Az Overstock új ICO platformja jelentős lépés a token kibocsátás szabályozásában. Jelenleg ugyanis nincs egyetlen olyan hely sem, ahol az amerikai befektetők hivatalosan, szabályozott keretek között tudnak tokeneket venni vagy velük kereskedni. A jelenlegi szabályozási környezetben ugyanis a ICO kibocsátók egy dilemmával néznek szembe. Vagy egy olyan tokent hoznak létre, mely a SEC álláspontja szerint nem minősül értékpapírnak ezzel kiiktatva egy jelentős befektetői kört. Másrészről, ha mégis ilyen tokent hoznak létre, akkor fel kell adniuk az ICO piac és technológia nyújtotta előnyöket, hogy megfeleljenek a szabályozásnak.

 

Patrick Bryne, az Overstock.com igazgatója a CoinDesknek az alábbiakat nyilatkozta:

Úgy vélem ez egy történelmi pillanat. Egy teljesen újfajta tőkepiacot hozunk most létre.

Az amerikai értékpapír piaci felügyelet már korábban többször felhívta rá a figyelmet, hogy a jelenleg nagy népszerűségnek örvendő ICO-k egy részére az értékpapír kibocsátásra vonatkozó szabályozásokat kell alkalmazni. Azok az ICO-k amelyek nem felelnek meg a törvényi előírásoknak nem minősülnek legális kibocsátásnak. Az Overstock ezen a szabályozói vonalon indult el amikor az új alternatív kereskedési rendszerét, az ATS-t a tZero tőzsdén fejleszteni kezdte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük