Az eBay kriptovaluta fizetési lehetőségek bevezetésén gondolkodik

Az eBay, a világ egyik legnagyobb e-kereskedelmi áruháza több mint 10 milliárd dolláros éves bevétellel büszkélkedik. A Magyarországon is rendkívül népszerű platform vezérigazgatója, Jamie Iannone nemrég a CNBC-nek adott interjújában elmondta, hogy a kereskedelmi óriás vizsgálja a kriptovaluta fizetési lehetőségeket, illetve az NFT-ket.

Iannone kijelentette, hogy a vállalat azon is elgondolkodott, hogyan lehetne a felületén különféle NFT-ket (nem-helyettesíthető tokeneket)  értékesíteni. A bejelentés nemsokkal azután érkezett, hogy a cég korábbi leányvállalatánál, a PayPal-nál már lehetővé vált a Bitcoinnal és Ethereummal történő vásárlási lehetőség.

Az NFT-k tekintetében ez lenne az egyik legnagyobb lépés a mainstream elfogadás felé, ha az eBay lehetővé tenné a tokenek értékesítését, mivel ezzel gyakorlatilag integrálná az Ethereum blokkláncot a platformjába.

Részletek egyelőre nem árult el az eBay feje, hogy mégis mikortól vezetnék be a kriptopénzes fizetést, vagy mely digitális valutákat fogadnák el. Most már csak az a kérdés, hogy az Amazon mikor nyit a kriptoökoszisztéma felé, mint a világ másik legnagyobb e-kereskedelmi behemótja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük