Az egyik legnagyobb e-kereskedelmi áruház is elfogad dogecoint

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A már Magyarországon is elérhető Newegg webáruházban mostantól dogecoinban is lehet fizetni. A bejelentés után ismét meglódult a DOGE árfolyama. 

A Newegg online kiskereskedés bejelentette, hogy mostantól a vásárlóik dogecoinért is vásárolhatnak. Az elektronikai cikkeket, barkács eszközöket árusító e-kereskedelmi óriás április 20-án a Twitteren azt írta, hogy ha a közösség szeretné a mémcoint fizetőeszközként, akkor retweetelje a Newegg bejegyzését. A reakciók nagyon pozitívak voltak.

A dogecoin társalkotója, Billy Markus korábban arról beszélt, hogy azok a kiskereskedők, akik elfogadják a dogecoint, növelik az eszköz gyakorlati használhatóságát.

A Newegg-re pedig nem lehet panasz, hiszen a világon az elsők között jelentette be, hogy elfogad kriptovaluta fizetést. 2014-ben először a bitcoinnal történő vásárlást tette lehetővé, majd idővel más eszközöket is elkezdett támogatni. A 20 éves vállalat globális jelenléttel rendelkezik, Észak-Amerikában, Európában, Ázsia és a csendes-óceáni térségben, Latin-Amerikában és a Közel-Keleten is.

A vállalat gyorsan kihasználta a dogecoin mémjellegét, és Elon Musknak is tweetelt, megkérdezve tőle, hogy vásárolna-e a platformon. Musk ugyan nem válaszolt, de azzal már mindenki tisztában van, hogy a multimilliárdos mekkora rajongója a kriptovalutának.

Dogecoin a Holdra vagy a Marsra?

A Dogecoin árfolyama továbbra is menetel előre. Míg más eszközök árfolyama – többek között a bitcoiné is – csökkent, addig a DOGE megállíthatatlannak tűnik. A kriptopénz árfolyama az elmúlt hét napban több mint 400%-kal emelkedett, ami Elon Musk egyik tweetjének is köszönhető.

A kriptoközösségben többen kritizálták a dogecoint és az eszköz vásárlóit is. Sokan úgy vélik, hogy ez csak egy lufi, amely hamarosan kipukkad, az új befektetők pedig pofára esnek. Mások úgy érzik, hogy a kutyás coin nem más, mint egy hype vonat, amire most mindenki fel akar szállni. A negatív vélemények azonban nem voltak hatással a kereskedőkre, sokan vásároltak be a DOGE-ból és jelentették ki, hogy addig nem adják el a kriptovalutát, amíg az árfolyama el nem éri az 1 dollárt. Sajtóidőben 0,418 dolláron kereskedtek az érmével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.