Az elemzők a közelgő altcoin-szezont vetítik előre

A legutóbbi piaci ciklusban az altcoin és a Bitcoin párok 2019 júniusában kapituláltak, közvetlenül az Egyesült Államok jegybankjának kamatcsökkentése előtt.

altcoin szezon

A megosztott grafikon ebben a ciklusban azonos mintázatot mutat, és ha a történelem újra ismétli önmagát, akkor az altcoinok hasonló végső esése közeleghet az ehavi Fed kamatdöntés előtt, június 12-én.

A kripto- és részvénypiacok azonban a múlt hét végén az amerikai foglalkoztatási adatok megjelenése után is estek már, ami most azt jelentheti, hogy a Fed békén hagyja a kamatokat.

Mindjár itt az altcoin-szezon… vagy mégsem?

Ennek ellenére az elemzők még mindig azt jósolják, hogy az újabb altcoin-szezon már a sarkon van. Június 8-án „Moustache” nevű kriptoelemző összehasonlította a legutóbbi piaci ciklust a mostanival, megjegyezve a struktúra hasonlóságait. Közben kiemelte, hogy a történelem nem feltétlenül ismétlődik, de rímel.

altcoin-szezon

Az MN Trading társalapítója, Michaël van de Poppe június 8-án az X-en közzétett bejegyzésében kommentálta a közelmúltbeli piaci korrekciót. Hozzátette, hogy „a következő héten bullish kitörésre számít”, és „még mindig boldogan épít ki erős pozíciókat az altcoinokban.”

Eközben „Mister Crypto” június 8-án azt mondta 120 000 X követőjének, hogy a Bitcoin-szezon úgy tűnik, „elérte a mélypontját”, és hamarosan kezdődhet az altcoin-szezon.

altcoin-szezon

A ‘Viktor’ néven futó piaci megfigyelő hasonló grafikont osztott meg az X-en, kijelentve: „Ugyanott vagyunk, mint 2023 októberében és mint az április 2-i összeomlás idején”.

A Bitcoin piaci dominanciája az egyik biztos indikátora a közelgő altcoin ralinak. Jelenleg 55,2%-on áll, miután az év eleje óta majdnem 8%-ot emelkedett a TradingView szerint.

A Bitcoin dominanciának azonban 50% alá kell esnie, mielőtt az altcoin-szezon reményei valóban megvalósulnának. De ez még egy darabig nem úgy tűnik, hogy megtörténik.

Az altcoinok továbbra is medvés hangulatban vannak

Sokan árgus szemekkel figyelik az Ethereumot, mivel általában ez vezeti az altcoinok raliját. Azonban az ETH is visszaesett az elmúlt napokban, 3,3%-kal van lejjebb az elmúlt héten, és június 9-én a 3.680 dollár környékén kereskedtek vele.

A többi altcoin jelenleg nagyobb fájdalmakkal küzd, a hétvégén mindenhol pirosban kereskedtek. A Toncoin (TON), a Shiba Inu (SHIB) és a Near Protocol (NEAR) pedig nagyobb veszteségeket szenvedett el.

Ha a Fed a jövő héten 5,25% és 5,50% között hagyja a kamatlábakat, a kriptopiacok, különösen az altcoinok, még nagyobb volatilitással állhatnak szembe, mielőtt bármilyen jelentős nyereséget lennének képesek elérni.