Az emberek még mindig félnek használni a kriptót

Egy friss kutatás szerint, hiába nő a tárcák száma és az elfogadottság mértéke hónapról hónapra, az átlag ember még mindig fél használni a kriptopénzeket.

Félnek használni a kriptopénzeket

A Foundation for Interwallet Operability (FIO) alapítvány által készített blokklánc használatról szóló elemzés szerint hiába van egyre több embernek bitcoin a tárcájában, egyszerűen félnek használni azt. Miközben fokozatosan bővül az iparág és egyre többen csatlakoznak a szektorhoz, úgy látszik, hogy még mindig sokan tartanak attól, hogy napi szinten használják a digitális eszközöket.

A kriptopénz célja pedig pont az lenne, hogy könnyítse az emberek életét. A XCOEX kriptopénz tőzsde a Twitteren osztotta meg a hivatkozott tanulmányt kedden. A grafikonokhoz annyit tettek hozzá, hogy az elemzés szerint

a kriptopénz felhasználók 60% még mindig fél bitcoinnal fizetni és mindössze 11%-uk használt ténylegesen kriptopénz 2018-ban több, mint egyszer egy héten.

Itt az idő, hogy egyszerűbbé váljon a kriptopénz használat

Az elemzésben 2018 decembere és 2019 februárja között kérdezték a kriptopénz használókat szokásaikról kor, nem és szakterület szűkítése nélkül. Összesen 231 választ gyűjtött az alapítvány, ezek közül 217-en ténylegesen birtokoltak kriptopénzt 2018- során.

Elfogadottsag

A megkérdezettek 55%-a, aki végrehajtott valamilyen kriptopénzes tranzakciót a tavalyi év során, úgy nyilatkozott, hogy több problémába is ütközött a tranzakció végrehajtásakor. A leggyakrabban felmerülő gond, melyet a megkérdezettek 35%-a említett a publikus címek pontosságát jelölte meg. Sokan gondolták ugyanis azt, hogy a cél cím valamilyen módon manipulálva lett. 18%-uk vesztett már el pénzt amiatt, mert rossz címre utalt felhasználói probléma miatt. 6%-ukat pedig érte már “közvetítői csalás”, mely során egy harmadik jogosulatlan fél beférkőzött a tranzakciós végrehajtásába, így nem oda utalták el végül az összeget, ahova akarták.

A riport egyértelműen azt mutatja, hogy a felhasználók nem használják magabiztosan még a kriptopénzeket. 25%-uk a válaszadóknak mondta csak, hogy teljesen nyugodt egy átutalásnál. 58%-uk volt óvatosan optimista, míg 17%-uk kifejezetten aggódott, hogy az elküldött érméi valóban célba érnek.

Végezetül pedig a megkérdezettek 27%-a egyáltalán nem küldött senkinek kriptopénzt egész év során. A teljes kriptopénzt tartó felhasználók száma a Bloomberg szerint a 25 millió főt is elérheti. Ha a számok az egész közösségre igazak, akkor ez azt jelenti, hogy közel 22 millióan egyáltalán nem is használják a megvásárolt érméket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.