Az emberek több mint 40%-a jobban bízik a BTC-ben, mint a fiat pénzben

A crowdsourcing modellel dolgozó Premise nevű platform új kutatása a digitális valuták megítélését vizsgálta a különböző országokban. A felmérés rámutatott, hogy az emberek jelentős része a bitcoint részesíti előnyben a helyi valutákkal szemben.

A Premise sajtónyilatkozatában közölte, hogy a válaszadók 41%-a a bitcoint megbízhatóbbnak tartja, mint a helyi valutákat. Az eredmény jól mutatja, a bitcoin támogatói azt szorgalmazzák, hogy a kriptovalutát nyilvánítsák törvényes fizetőeszközzé.

Továbbá a válaszadók 33%-a úgy véli, hogy a BTC biztonságosabb, mint a helyi pénznem. Ez főként a blokklánc technológia decentralizált aspektusának köszönhető.

A felmérés külön kiemeli a bitcoin, mint fizetési lehetőség szerepét is. A válaszadók 23%-a jegyezte meg, hogy a bitcoinban fizettek és kaptak fizetést, 46%-uk pedig azt állította, hogy azt helyi valutára váltotta át.

Érdekes módon a válaszadók 26%-a jelölte meg, hogy a helyi pénznemmel szemben a bitcoin használatát részesíti előnyben. Ez egy olyan évben történt, amikor a bitcoin értéke megugrott, új történelmi csúcsot ért el, és Salvador törvényes fizetőeszközzé nyilvánította a kriptovalutát.

A bitcoin tulajdonosok közel fele HODLER

A megkérdezettek közel fele, 41%-a szándékozik továbbra hosszú távon megtartani a kriptovalutát. A felmérés szerint ők azt tervezik, hogy a bitcoint esetlegesen csak akkor váltják készpénzre, ha az értéke drasztikusan megugrik. Érdemes megjegyezni, hogy az olyan valuták, mint a bitcoin és az ethereum, potenciális értéknövekedést mutatnak, miközben a hagyományos pénzügyi szektor küzd a fennmaradásért.

Az augusztus 30-a óta tartó felmérésben eddig 11 000 válaszadó vett részt 76 országból. A Premise továbbá azt is leszögezte, folytatja a felmérést, hogy megvizsgálja a digitális valuták és a fiat pénznemek közötti különbséget.

A kutatók rámutattak, hogy a bitcoin nagyobb befolyással bírhat, figyelembe véve, hogy a világ lakosságának jelentős része nem rendelkezik banki szolgáltatásokkal.

A tanulmány továbbá azt is megállapította, hogy a kriptovaluták a fiat valuta lehetséges alternatívájaként jelentek meg, és a legtöbb ember egyre inkább befektetési lehetőségként tekint rájuk. Ezen kívül kiemelte az altcoinok, például a Dogecoin közelmúltbeli felfutását, mint a magas hozamra esélyt nyújtó tokeneket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.