Az Ethereum árfolyamcsúcsot döntött ma hajnalban

Az Ethereum (ETH) új árfolyamcsúcsot döntött péntek hajnalban, miután a blokklánc adatok szerint az okosszerződéses blokklánc hálózat több tokent égetett el az elmúlt 24 órában, mint amennyit kibocsátott. Ez részben a Shiba Inu (SHIB) akciójának is köszönhető.

Az Ethereum natív tokenjének az ára 4402 dollárra kúszott fel kora hajnalban. Ezzel megdöntötte a májusi rekordot, amikor 4379 dollár volt egy ETH.

Ethereum árfolyamcsúcs
Ez az árfolyamsáv azt jelenti, hogy a kriptovaluta a hónap eleje óta több mint 45%-ot erősödött, ezzel megelőzte a Bitcoint is. A legnagyobb kriptovaluta teljesítménye is nagyon erős, de csak 40%-os erősödést mutatott. Az Etherre és Bitcoinra is jellemző volatilitás egyre inkább arra utal, hogy a piaci szereplők további ármozgásokat várnak a következő hetekben.

Ethereum árfolyamcsúcs a tokenégetések után

A Tokenview által figyelt adatok szerint az Ethereum blokklánc 1509.34 ETH tokent generált az elmúlt 24 órában, míg 16710.2 ETH-t égettek el a hálózaton. Tehát negatív különbség – 1,600 ETH van a kínálatban.
A SHIB, amely a dogecoin legújabb orvgyilkosaként hirdeti magát, égetett el egyedül 770.12 ETH-t, ezzel a harmadik legnagyobb ETH égető lett a blokkláncon. A dobogó első fokán az Uniswap V2 áll 2792.22 ETH-val, a második pedig a Tether 1248.72 ETH-vel.

A SHIB is elképesztő rallit vágott le ebben a hónapban. Az árfolyama 800%-ot emelkedett, és ma 0.00006990 dollár körül kereskednek vele. A DeFi Llama szerint a ShibaSwap-ben lekötett teljes érték megduplázódott ebben a hónapban, és már 512 millió dollárt ér. A ShibaSwap egy decentralizált tőzsde, amely lehetővé teszi a SHIB tokenek stakelését.

SHIB token

A tokenek égetése egy olyan folyamat, amely során végérvényesen kivonják a forgalomból az adott tokeneket, ezzel az elérhető kínálatot csökkentik. Ez a tevékenység a részvénypiacon a részvények visszavásárlásához hasonlítható. Mind a kettőnek a célja, hogy a megmaradt tokenek/részvények értékét növeljék.

Augusztus 5-én került implementálásra az a Ethereum Improvement Proposal (EIP) – 1559 a London hard fork részeként. Ez az EIP vezette be, hogy a bányászoknak fizetett jutalék egy része elégetésre kerül. Ezzel minden egyes új coin generálásakor annak egy része kikerül a forgalomból. Az upgrade az égetés mennyiségét a hálózat használatához kötötte. Az upgrade aktiválása óta összesen 668,339 ETH tokent égettek el, amely az azóta kibányászott új coinok több mint 50%-ának felel meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.