900 millió SHIB tokent égettek el, nagyot ugrott az árfolyam

A Watcher.Guru kriptovaluta elemző platform szerint a mai nap majdnem 900 millió SHIB tokent égettek el. Emellett a napi forgalomban lévő kínálat 1%-át szokták elégetni, így az árfolyam rögtön reagált a hírre. 16%-ot ugrott meg rövid idő alatt köszönhetően a nagyon pozitív piaci reakcióknak.

A SHIB token esetében az égetési mechanizmus teljesen máshogy működik mint az Ethereum vagy a többi kriptovaluta esetében. Ahhoz, hogy egy kereskedési pool vagy egy kereskedési párt bejegyezzenek a ShibaSwap-en, a kibocsátóknak egy bizonyos mennyiségű SHIB és LEASH tokent kell vásárolni. Ezeket aztán rögtön el is kell égetniük.
Annak ellenére, hogy relatíve alacsony az égetési ráta összehasonlítva a mémtoken piaci kapitalizációjával, a SHIB token egy jelentős mennyiségét égették már el korábban köszönhetően az Ethereum vezetőjének, Vitalik Buterinnek.
Ugyanis a SHIB token indulásakor, az akkori kínálat 50%-kát átadták Vitaliknak. Ekkor az Ethereum alapítója a saját tulajdonának 90%-át elégette. A maradék 10%-ot pedig átadta egy indiai alapítványnak, amely a koronavírus okozta pandémiával harcolt a súlyosan fertőzött Indiában.

A SHIB tokennel mostani árfolyamon körülbelül 0.00003940 dolláron kereskednek, ami 16%-os napi növekedésnek számít.

SHIB

Ezzel a mémtoken új árfolyamcsúcsot döntött a bevezetése óta. Az eddigi legmagasabb árfolyamot a SHIB tokennek május 10-én sikerült elérni, amikor a tokennel majdnem 0.00004 dolláron kereskedtek.

Már a múlt héten a Shiba tokenje a legjobban kereskedett token volt a vezető kriptotőzsdéken, például a Coinbase vagy a Binance platformján. A nevét az egyik ősi kutyafajtáról, a mémekben sűrűn feltűnő shiba inuról kapó coint még 2020-ban hozta létre egy Ryoshi néven futó ismeretlen fejlesztő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.