Elérhető az Ethereum blokklánc az Amazon Managed Blockchain szolgáltatásában

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Amazon Web Services (AWS), az Amazon felhőszolgáltatási platformja ma bejelentette, hogy az Ethereum blokklánc már elérhető az Amazon Managed Blockchain szolgáltatásában.

Az AWS-felhasználók így most már Ethereum node-kat állíthatnak be, és csatlakozhatnak a publikus Ethereum fő hálózathoz az Amazon Managed Blockchain-en keresztül.

“Ezzel a bevezetéssel az AWS ügyfelei percek alatt könnyedén felállíthatnak Ethereum node-kat. Mindemellett pedig csatlakozhatnak a nyilvános Ethereum mainnet-hez, valamint olyan teszthálózatokhoz, mint a Rinkeby és a Ropsten,” – írta az Amazon blogbejegyzésében.

“Az Amazon Managed Blockchain segítségével az ügyfelek biztonságos hálózatot kapnak, titkosított a kapcsolat rest és transport közben is.  A szolgáltatás biztonságos hozzáférést biztosít számukra a hálózathoz szabványos nyílt forráskódú Ethereum API-k révén. Az ügyfelek gyors és megbízható szinkronizálást kapnak az Ethereum blokklánccal, valamint tartósan dinamikusan bővíthető tárhelyet biztosítanak a főkönyv adataihoz.”

Amazon blokklánc

Az Amazon először 2019-ben kezdte meg a blokklánccal kapcsolatos szolgáltatások nyújtását. Ekkor az ügyfeleknek kezdeti hozzáférést biztosított a blokklánc-hálózatokhoz, csomópontokhoz, decentralizált alkalmazásokhoz és okos szerződésekhez. Az Ethereum mellett a Managed Blockchain támogatja a Hyperledger szoftvert is. A Hyperledger egy engedélyezett blokklánc szoftver, amelyet cégek és szervezetek konzorciuma fejlesztett ki.

Az AWS blokklánc szolgáltatása először csak az Egyesült Államok keleti partján volt elérhető az ügyfelek számára. Most azonban az ügyfelek hozzáférhetnek az Ethereumhoz az USA keleti részén található, az ázsiai és csendes-óceáni térségében lévő, valamint az európai AWS régiókban is.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.