Ezzel a bővítménnyel már az Amazonon is lehet bitcoinban fizetni

A bitcoinisták mostantól az Amazonon is vásárolhatnak a Lightning hálózaton keresztül. Ez szinte azonnali teljesítést és minimális tranzakciós díjat jelent.

A kriptoutalásokat feldolgozó Moon tegnap jelentette be, hogy a lightning kompatibilis tárcáját már a Moon Chrome-os kiegészítője keresztül is használni lehet. A lightning integrálása előtt több int 250 béta tesztelő kísérletezett a bővítménnyel bitcoint küldve az e-kereskedelmi oldalakra.

Amint hozzáadásra kerül a felhasználók bővítményéhez, az alkalmazás felkéri őket, hogy regisztráljanak és integrálják egy Lightning kompatibilis tárcával.

Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy az Amazon maga nem fogad el bitcoint. Helyette a felhasználó kriptóban fizet amit a fizetési processzor átvált az aktuális törvényes fizetőeszközre és abban egyenlíti ki a számlát.

Vásárláskor a Moon bővítmény egy tipikus QR kódot biztosít a fizetéshez. Amint megtörtént az utalás, a felhasználó átirányításra kerül az Amazon sikeres vásárlás oldalára. A Moon már elérhető a Chrome webáruházban, de a Lightning hálózati funkciója még elbírálás alatt áll. Szintén fontos, hogy egyelőre csak az Amazon USA oldalon működik, de tervezik integrálni az összes nemzetközi Amazon webáruházhoz.