Az Ethereum Proof-of-Work támogatói hard forkra készülnek

Sok milliárd dollár forog kockán, ahogy az Ethereum egyre inkább közeledik a várva-várt egyesüléshez szeptemberben, amikor proof-of-stake mechnizmusra áll át. Viszont a pozitív hírek mellett említsük meg azt is, hogy nem mindenki teljesen boldog a változástól. Egyre többen sorakoznak fel azon Ethereum bányászok mellett, akik szerint az EIP-1559-es frissítést törölni kellene és egy PoW láncnak is tovább kell élnie.

Komoly támogatói vannak az Ethereum PoW láncnak

Nemrégiben az egyik hangadó bányász Twitteren írt arról, hogy az egykoron mindenható Ethereum Foundation számára már nem fontos a decentralizáció, amelyet a proof-of-stake átállás jegyében félredobtak. A bányászok állítólag jelentős részét képviselő bányász hosszasan fejtegette azt, hogy szerinte a bányászok kárára igyekezett a Foundation egy bika-piacot létrehozni az Ethereumnak. Ezek bányászok úgy gondolják, hogy senki nem foglalkozott a bányászok igényeivel, egyszerűen őket büntették azért, hogy mások jól járjanak. Így ez a közösség követeli az EIP-1559 teljes eltörlését és egy forkhoz gyűjtenek támogatást. Az ötlet, hogy hard forkkal továbbvigyék a Proof-of-Work mechanizmust az Ethereumnál, az ismert kínai bányász, Chandler Guo fejéből pattant ki.

EIP1559

Ő nemrégiben adott egy interjút is a Bloombergnek, amelyben arról beszélt, hogy számtalan Ethereum bányászati cég kereste meg egy forkolás kérésével. Sőt, az eléggé megosztó személyiségként ismert Justin Sun is beállt a hard fork mögé. Bár úgy tűnik, hogy csak egy-két ismertebb bányász kezdeményezéséről van szó, még a BitMEX platformja is beszállt a fork mögé. Piacra dobtak egy olyan határidős ügyletet, amelyben spekulálni lehet az ETHPOW kereskedésére. De tegyük hozzá, hogy még így is elenyésző a támogatói kör emögött a fork mögött. Folyamatosan jönnek az újabb és újabb platformok és cégek, amelyek támogatják az Ethereum PoS láncának létrejöttét. Ide tartozik például a Circle vagy éppen a Tether.