Az Ethereum technológiájával értékesítik az EURO 2020 V.I.P. jegyeit

Az UEFA partnerségre lép az Ethereum tárcát fejlesztő AlphaWallettel, hogy tokenizáljon 20 000 VIP jegyet az EURO 2020 labdarúgó-Európa-bajnokságra. Ez a második alkalom, hogy az AlphaWallet egy patinás labdarúgó torna hivatalos partnerévé válik. A múlt évben a kínai Shankai sportszervezettel állt össze a FIFA világbajnokságon.

Az AlphaWallet CEO-ja, Victor Zhang elmondta a Digital Journal magazinnak, hogy az “UEFA Exkluzív Értékesítési Ügynöksége biztosítja a pénzt, jegyeket és bizalmat, mi pedig a technológiákat.”

A jegyek tokenizálása annyit jelent, hogy a szolgáltatók képesek lesznek hitelesíteni a jegyek eredetiségét anélkül, hogy az UEFA központi jegyértékesítő rendszerére kellene kapcsolódniuk. Zhang szerint a VIP jegyek esetében kedvezményes ajánlatok, mint szálloda, utazás és vásárlási kedvezmények is elérhetők lesznek anélkül, hogy végig kellene menni a hosszas hitelesítési procedúrán, ami alapesetben jellemzi a jegytulajdonosokat.

“Nincs több papír, regisztráció/belépés, nincs több kimásolom/beillesztem,” tette hozzá Zhang.

Zhang szintén hozzátette, a rendszerrel kiiktathatóak a nem hivatalos bukmékerek, akik jóval magasabb áron értékesítik a jegyeket. “Azt jelenti, hogy nem lesznek elsődleges és másodlagos piacok, csak egy szabad, nyitott és szabályozott piac. Szabad kevesebb töredezettséget, a nyitottság, hogy bárki részt vehet és szabályozott, mert a szabályokat az okosszerződések definiálják.”

Még az EURO 2020 elején járunk ugyanis több mint 3 millió jegy kapható. Budapesten 3 csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt játszanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.