Az év második fecskéje: pozitívban zárta a márciust is a BTC

  • 21
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Jól indul az április miután februárt követően újfent pozitívan tudta zárni a hónapot a legelterjedtebb digitális befektetési eszköz.

Az egyik legrégibb kriptotőzsde, a Bitstamp árfolyamadatai szerint a BTC/USD stabilan 4100 dollár fölött kereskedik a publikáció idején.

A TradingView Bitstampról behúzott adatai azt jelzik, hogy az árfolyam már járt 4139 dollárnál is, ami utoljára február 25-én fordult elő.

Korábbi cikkeinkben idézett prominens elemzők véleménye szerint, ha a bitcoin nem tud 3800 dollár fölött zárni egy hónapot, akkor erősödhet a lefelé ható medvés nyomás, de szerencsére erre nem került sor.

A támasz látszólag szilárdan tartja a 4000 dolláros árszintet március 29-e óta.

BTCUSD Bitstamp, hetes chart | TradingView

Alistair Milne, a piaci hangulatot a Twitteren így összegezte:

“Az összes általam tisztelt OG Bitcoin [azaz, ‘original gangsta‘ – évek óta kereskedő veterán kriptósok] trader bikásra hajlik,” írta ki még vasárnap.

Magasak a várakozások a 2. bull héten

Múlt év novembere óta komoly fejtörést okoz a BTC középtávú kilátása a tradereknek. Akkor napok leforgása alatt 6500 dolláros relatíve stabil árfolyamról bukott egészen 3100 dollárig.

Azóta ugyan megindult egy graduális erősödés, de a 2017 év végi irreálisan magas 20 000 dolláros minden idők csúcsától még továbbra is fényévekre az eszköz és az évben nem is várható hogy eléri a korábbi csúcsát. A gyengülés és a medvepiac mindenesetre kávészünetre ment, de pontosan emiatt tartják páran, hogy az aktuális erősödés egy vörös hering és félrevezeti a befektetőket, mely szerint további gyengülésre kell számítani, mivel anélkül nem jelenthető ki egyértelműen, hogy vége a medvepiacnak.

A prominens figurák szokás szerint megosztottak, de vannak – köztük Tim Draper milliárdos és Mike Novogratz – kitart korábbi pozitív előrejelzései mellet és a BTC 2020-ra új csúcsokat állít fel.

Pozitivizmusuk mellett szól a tény, hogy a következő évben feleződik a bányászat után járó blokkjutalom 12.5 BTC-ről 6.25 BTC-re redukálva a blokkokért járó bányász jövedelmet, ami önmagában egy árfelhajtó hatás mivel csökken a friss érmekínálat.

A Pantera Capital kriptovállalkozásokba kockázati tőkebefektetési vállalat múlt héten kiadott jelentése szerint a blokkjutalom felezés hatása akár már júniusban elkezdheti éreztethetni hatását a piacokon.

“Habár csupán néhány adat áll rendelkezésre, de a bitcoin ára blokkjutalom felezést követő mintát követ.” summázta a Pantera a jelentését.

“Több hasonló ciklust éltünk át ahol durván egy évvel a felezés előtt kezd el változni a helyzet. Az inflexiós pontok 376 és 320 nappal a 2012-es és 2016-os felezés előtt következtek be. Ez átlagosan 348 napot jelent ami 2019. január 10-ét jelentene az aljnak.”

Ha kezdő vagy és néhány szó nem lenne tiszta, kérjük olvasgasd az útmutatókat és értelmező szótárat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.