A kriptokult kereszteslovagja szerint a kriptók mindent visznek, a készpénz meg marad a bűnözőké

A kriptokult milliárdos kereszteslovagja, Tim Draper a Fox Business tévécsatornán adott interjújában azt nyilatkozta, hogy 5 éven belül a kriptovaluták lesznek az első számú fizetőeszközök a világon, a készpénz pedig megmarad a bűnözők pénze.

Draper csak önmagát ismételte kijelentésével, mivel korábban már többször is a kriptoadvent eljövetelét vizionálta. Szerinte a központi bankok által kibocsátott fiatpénzek egyetlen felhasználási területe nem lesz más, mint az alvilág. Megállapítását arra alapozza, hogy a blokkláncokon minden egyes tranzakció visszavezethető a küldőre, de nem így a készpénz-tranzakciók kivitelezői.

“A bűnözők továbbra is készpénzt akarnak használni, mivel aki Bitcoint merne, azt lekapcsolnák.”

2018 augusztusában az egyesült Államok drogelhárítási ügynökségének (DEA) munkatársa megjegyezte, jobban preferálja a kriptót használó bűnelkövetőket, mivel a blokkláncokkal könnyen lenyomozhatóak.

Az interjú során Draper szintén elmondta, sokkal nagyobb biztonságban érzi a bitcoinjait, mint a bankban tartott pénzét. “A bankom folyamatosan hacktámadás alatt áll,” jegyezte meg Draper, majd hozzátette, a Bitcoin blokkláncát eddig senki sem volt képes meghekkelni.

Szerinte azok akik bitcoinjaikat dollárra váltják, azok olyat tesznek mintha aranyat váltanának vissza kagylóra és szerinte semmi értelme visszamenni az időben, mivel a bitcoin és az altcoinok jelentik a jövőt.

Mikor azt kérdezték tőle, hogy mennyi kriptója van, csak annyit felelt, “sok”.

Draper állításai összecsengenek egy másik bitcoin milliomos szavaival Jeremy Gardnerével, aki azt nyilatkozta, hogy a hagyományos pénzügyi rendszer sokkal érzékenyebb a terrorizmusra és pénzügyi bűncselekményekre, mint a blokklánc technológia valaha is lesz.

Múlt év novemberében Tim Draper újra bebiztosított mindenkit, szerinte a bitcoin 2022-ben 250 000 dollárt fog érni.

Jelenleg 246 000 dollár még hiányzik a jósolt árfolyamhoz, de ha netán bekövetkezne, akkor vélhetően  értelmét vesztené a dollárhoz viszonyítani az árfolyamokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük