Az ezredfordulón született milliomosok 83%-ának van kriptovalutája

Az ezredfordulós milliomosok többsége kriptovalutákba fektet, és jelentős részük vagyonának több mint 50%-át tartja kriptopénzben.

A kriptovaluták befektetésként és értékmegőrzőként való használata növeli a generációs szakadékot, az ezredfordulósok élen járnak a decentralizált technológiák használatában, nincs ez másként a milliomosok esetében sem.

A CNBC Millionaire Survey legutóbbi kiadása szerint az ezredfordulós milliomosok többsége már befektetett kriptovalutákba, és arra számít, hogy a következő hónapokban növelni fogja a kitettségét.

A felmérés a gazdaság különböző területein méri a piaci hangulatot. Az eredmények azt mutatják, hogy az infláció az elsődleges aggodalom a millenniumi generáció körében, akik a jelenséget a gazdaság növekedését fenyegető veszélynek tekintik.

A felmérésből kiderült, hogy az ezredfordulón született milliomosok 83%-ának van kriptovalutája, és 48%-uk arra számít, hogy 2022-ben még többet fog vásárolni. Mindössze 6% számít arra, hogy csökkenteni fogja a kriptovaluta kitettségét.

Az eredményekből az is kiderült, hogy az ezredfordulós milliomosok 53%-a vagyonának több mint 50%-át valamilyen kriptopénzben tartja. Ugyanakkor a fiatalok egyharmada azt mondta, hogy 75%-ban vagy annál nagyobb mértékben van a pénze kriptovalutákba fektetve.

Ami az inflációt illeti, a fiatalok többsége úgy véli, hogy ez állandó jelenséggé válik. A többség azonban optimista a gazdaság jövőjét illetően, 59%-uk bízik abban, hogy a pandémia okozta probléma megoldódik.

A kriptovaluták és a generációs szakadék

A millenniumi generáció érdeklődése a kriptovaluták iránt rendkívüli mértékben emelkedett. A 2000-es évek elején született fiatalok a bitcoin árfolyamától függetlenül szívesen veszik a kriptovalutát.

Úgy tűnik azonban, hogy a kriptovaluták iránti vonzalom nagyban összefügg a korral. Minél idősebb egy generáció, annál kisebb a bizalom az eszközosztály iránt. A 40 év körülieknek már csak 9,2%-a rendelkezik kriptopénzzel. A Baby Boomerek és a korábbi generációk körében pedig a bitcoin befektetők száma minimális.