Az IBM és a Verum Capital közösen építik a blokklánc technológiákat

Az IBM és a svájci székhelyű blokklánc-tanácsadó cég, a Verum Capital partnerséget kötöttek annak érdekében, hogy segítsék a vállalkozásokat abban, hogy felgyorsítsák a digitális eszközök felhasználását a blokklánc-megoldások skálázása és biztonságosabbá tétele révén.

A digitális gazdaság felemelkedése

A Research and Markets szerint a globális digitális eszközmenedzsment piac 16,5 százalékkal növekszik évente, és a becslések szerint 2025-ig el fogja érni a 8,5 milliárd dollárt. Svájcban ma már két bank is rendelkezik olyan engedéllyel, hogy blokklánc alapú pénzügyi eszközöket kínáljon. Emellett a tradicionális bankok is egyre több kripto-szolgáltatást nyújtanak. A DACH régióban több mint 50 bank kért engedélyt hasonló szolgáltatások biztosítására.

Egyre több vezető pénzügyi intézmény viszi át a tradicionális befektetési termékeket a blokkláncra. Azáltal, hogy egyre több blokklánc alapú pénzügyi terméket kínálnak a tradicionális pénzügyi intézmények is, továbbszélesítik üzleti lehetőségeiket is egyben. Egyéni szinten a blokklánc-alapú szolgáltatások támogathatják a banki szolgáltatásokhoz nem hozzáférő embereket is, de a mikro-befektetőket is, akik az intézményi befektetők számára fenntartott nagy pénzösszegekkel járó hozamhoz juthatnak ezáltal. Szervezeti szinten azok a pénzügyi termékek, amelyek a blokklánc segítségével készülnek, megfizethetőek és rugalmasak a kkv-szegmens kiszolgálásához is. Például a kisvállalkozások is részesülhetnek a kötvénykibocsátás előnyeiből a blokkláncon.

Eszközök digitalizálása

A hagyományos vállalati részvények, kötvények, kölcsönök vagy nem hagyományos és nem bankképes eszközök, mint például a műalkotások, ingatlanok, magán értékpapírok és még az arany is digitalizálhatók, tokenizálhatók és kereskedni lehet velük különféle digitális platformokon. A fizikai eszközök tokenizálásának előnye, hogy részleges tulajdonosi rendszereket lehet létrehozni; az alapul szolgáló eszközöket ezután nagyobb számú vevőnek lehet felajánlani, és a tulajdonosok részesülhetnek a megnövekedett likviditásból a másodlagos piacon. A tokenizálás lehetővé teszi, hogy a digitális gazdaság sokkal hatékonyabbá, átláthatóbbá és egyszerűbbé váljon.

Kulcsfontosságú tényezők

A digitális eszközök tárolása és kereskedése a blokklánc biztonságos használatával elengedhetetlen lépés a digitális gazdaság átalakító potenciáljának szabadjára engedése felé. A digitális eszközök széles körű bevezetésének két kulcsfontosságú sikertényezője van. Az első a hiperkritikus elérhetőség és a skálázhatóság, a második pedig az iparági biztonság.

Eddig ez a kompromisszum jelentős akadályt jelentett. A felhasználóknak a digitális eszközök kezelésekor választani kellett az elérhetőség és a biztonság között. Az IBM a nemrégiben elindított Hyper Protect Digital Assets Platform-on keresztül oldja meg a trade-off-t a pénzügyi szolgáltatóknak, amelyet több mint 40 éves iparági tapasztalatukra alapoztak, és úttörő módon járulnak hozzá a kriptográfia területén is.

Verum Capital és az IBM – erős szinergiák

Az IBM Digital Asset Platform-ja képezi a Verum Capital-lal való együttműködés alapját. Az IBM és a Verum Capital együtt rendkívül biztonságos és skálázható digitális eszköz-infrastruktúra-megoldásokat kínálnak az ügyfeleknek. Emellett tanácsadási szolgáltatásokat is kínálnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy új üzleti lehetőségeket fejlesszenek ki, kihasználva a blokklánc adta lehetőségeket.

A svájci székhelyű vezető blokklánc-tanácsadó, a Verum Capital csatlakozik az IBM egyedülálló ökoszisztémájához annak biztosítása érdekében, hogy intézményi szintű digitális eszközszolgáltatásaikat a pénzügyi szolgáltatási ágazatban teljes mértékben ki tudják aknázni.

A pénzügyi szektoron belüli stratégiai blokklánc-projektekkel kapcsolatos tapasztalatok alapján megállapítható, mennyire hihetetlenül értékes az ügyfelek számára a választás az on premise megoldás, egy privát felhőkörnyezet részeként vagy egy másik opcióként a szolgáltatás választás, ami lehetővé teszi a digitális eszköz és blokklánc cégek számára a skálázhatóságot a növekvő keresletnek megfelelően.

A létfontosságú infrastruktúra, amelyet az IBM fejleszt, nagyon értékes építőköve a Verum Capital blokklánc-tanácsadói csapatának. Jonathan LLamas, a Verum Capital társalapítója és igazgatósági tagja szerint: „Amikor ügyfeleinknek tanácsot adunk, pilot projekteket fejlesztünk, és a blokklánc technológia teljes körű implementálását irányítjuk, általában az IBM infrastruktúrájával és termékeivel dolgozunk együtt, mivel az ügyfelek az IBM-et a megbízhatósággal és a profizmussal kapcsolják össze.

A Verum Capitalról

A Verum Capital AG egy zürichi (Svájc) székhelyű vezető blokklánc-tanácsadó cég. A 2018-ban alapított társaság olyan irányadó stratégiai projekteket irányít, amelyek a blokklánc segítségével kézzelfogható előnyöket hoznak a szervezetek számára és értékes új üzleti lehetőségeket teremtenek. A cég arra fókuszál, hogy lehetővé tegye az elosztott főkönyvi technológia előnyeinek kihasználását az automatizálás és az optimalizálás révén, miközben segíti az ügyfeleket abban, hogy hosszú távon iparági vezetővé váljanak. Tapasztaltak a digitális stratégia fejlesztésben, az eszközök digitalizálásában és tokenizálásában is.