Egy epidemiológus szerint az influenzásokat is covidosoknak tekintik

Dr. Knut Wittkowski, az Egyesült Államok egyik elismert epidemiológusa szerint az influenzás esetek hatalmas csökkenése annak tudható be, hogy sok fertőzöttet hamisan a covidos esetek közzé sorolják. 

Dr. Knut Wittkowski, a Rockefeller Egyetem korábbi biostatisztikai, epidemiológiai és kutatási vezetője arra figyelmeztetett, hogy “az influenzát COVID-19-re keresztelték át.”

A CDC (Centers for Disease Control and Prevention) adatai szerint a összesített pozitív influenza tesztek aránya szeptember végétől december 19-ig csupán 0,2% volt, szemben az egy évvel korábbi 8,7%-kal. Ezen a héten egy évvel ezelőtt a pozitívak aránya 22% volt, most viszont csak 0,1%. Wittkowski szerint ez azért van, mert sok influenzás beteget helytelenül koronavírussal fertőzöttnek tituláltak.

“A feltételezett COVID-19 kategóriába meglehetősen sok influenzás eset tartozhat, akiknek COVID-19 tünetei vannak – amik egyébként az influenza tüneteivel összetéveszthetőek – de nem tesztelték őket a SARS RNS szempontjából” – mondta Wittkowski egy vele készített interjúban.

Majd hozzátette: “Ezeknek a betegeknek akár SARS RNS is lehet az orrukban, miközben valójában influenzával fertőzöttek. Ebben az esetben az influenzát megerősített COVID-19-nek nézik.”

Abban az időszakban nőtt a covidos esetek száma, amikor az influenzás esetek száma szokott.

Wittkowski kétségbe vonja azt is, hogy a maszkok és a távolságtartás csökkentette volna le az influenzás esetek számát, mint azt sokan állítják. Véleménye szerint az influenza és a COVID-19 sokban hasonlítanak egymásra, ezért ha ennyire lecsökkent az influenzás esetek száma, a koronavírusos eseteknek is csökkenie kellett volna. Semmi bizonyíték nem támasztja alá azt az állítást, miszerint a maszkok megállítják az influenzát, miközben nem képesek megállítani a COVID-ot. Ehelyett egyre több fertőzöttről számolnak be a világ szinte minden országából. Sok országban, mint például Olaszországban, Spanyolországban és Franciaországban hónapok óta kötelező a maszkviselés nemcsak zárt, hanem szabadtéren is, mégis drámaian emelkedik a covidos esetek száma a maszk viselésétől függetlenül.

További érdekes cikkeink: