Az InsurAce biztosítási protokoll milliókat fizetett ki az UST-tulajdonosoknak

A DeFi biztosítási protokoll több millió dollárt takarított meg azoknak a felhasználóknak, akik úgy döntöttek, hogy fedezetet kötöttek az UST beesése ellen.

Az InsurAce, egy DeFi biztosítási platform, amely fedezetet kínált a UST árfolyam elszakadása ellen, megerősítette, hogy 12 millió dollárt fizetnek ki USDT-ben azoknak a felhasználóknak, akik érvényes kötvénnyel rendelkeznek. Az InsurAce CMO-ja, Dan Thomson is megerősítette, hogy “kifizetjük és gyorsan visszaszerezzük a veszteségünket“. Thomson így folytatta:
Ez az eset is megmutatja a biztosítások fontosságát az kriptoiparágban, és minden okos befektető stratégiájában. A kriptoszektor sosem kockázatmentes, de vannak módok a kockázatok csökkentésére. Ezért alapítottuk az InsurAce-t, hogy mindenki számára biztonságosabbá tegyük a kriptót”.

Az InsurAce egy blogbejegyzésben magyarázza el, mi történt, és hogyan nyújthat be kárigényt egy felhasználó, ha érvényes biztosítással rendelkezik. Igényt akkor lehet benyújtani, ha “az idővel súlyozott átlagár (TWAP) 10 napos átlaga 0,88 dollár alá esik”.

biztosítási protokoll

Ez az esemény 2022. május 13-án 5:00 UTC-kor történt, és az InsurAce tudomásul vette a tényt. A kárigény kifizetésének folyamata magában foglalja mind egy érvényes kötvény, mind pedig UST vagy UST származékos tokenek, például aUST tulajdonjogának bizonyítását az árfolyam elszakadás időpontjában. Az InsurAce arra kéri azokat az ügyfeleket, akik kötvényt vásároltak, és a vásárlás pillanatában nem volt UST a pénztárcájukban, hogy lépjenek kapcsolatba velük, ha az árfolyam elszakadás eseménye előtt legalább tíz nappal mégis birtokolták a stabilcoint vagy valamelyik származékos tokenjét. Bár nem garantálja, hogy fizet ezeknek az ügyfeleknek, de kijelenti, “bár a szabályzat nem terjed ki kifejezetten erre a körülményre, törekszünk a nyílt kommunikációra ebben a kérdésben.”.

Minden jogosult tulajdonosnak 2022. május 20-án 23:59:59 UTC-ig kell benyújtania kárigényét a weboldalukon található e-mail címen keresztül.

Biztosítási protokollok, amelyeket még nem fizetnek

Ez InsurAce rendkívül kedvező feltételeket biztosít összehasonlítva a másik vezető biztosító, az Unleashed Finance-hoz képest. Ők még egyelőre nem fizetnek a károsultaknak. Ennek oka, hogy az ő szabályzatuk szerint az UST-vel két héten keresztül kell a 0,87 dolláros TWAP alatt kereskedni.

Azoknak a befektetőknek, akik ezt a befektetési kötvényt kötötték, várniuk kell egy darabig, hogy megkezdhessék a kárigénylési folyamatot. Az Unsleashed Finance egyik közösségi moderátora arról tájékoztatta a követőket, hogy két hét után akkor is jogosultak lesznek a követelésekre, ha a Terra blokklánc ismét leáll, és így a kereskedés felfüggesztésre kerül.
A Twitteren az Unleashed Finance azt állítja, hogy ‘valószínűleg’ a következő két hétben fizetnek, de arra kéri a felhasználókat; “ne adják el az UST-t, mivel a követelés feltételei még nem teljesültek”.

Egy másik DeFi platform, a Nexus Mutual protokollbiztosítást kínál “a pénzeszközök elvesztése, nem pedig az értékvesztés ellen”. Ezért az Anchor biztosítása valószínűleg nem fog fizetni ennek tükrében, ugyanis a biztosítási feltételek nem fedik az UST árfolyam elszakadását.