Az LG kiterjeszti üzleti tevékenységét a blokklánc és a kriptó területére

A dél-koreai technológiai óriás, az LG Electronics hivatalosan is frissítette üzletfejlesztési céljait a kriptopénz és a blokklánc-alapú szoftverek bevonásával.

Egy helyi jelentés szerint az LG két külön kriptóval kapcsolatos céllal bővítette tevékenységét a március 24-én, csütörtökön tartott éves közgyűlésén. A célok között szerepel “blokklánc-alapú szoftverek fejlesztése és értékesítése”, valamint a “kriptopénzek értékesítése és közvetítése”. Ez utóbbi találgatásokhoz vezetett, hogy az LG létrehoz-e valamilyen kriptotőzsdét.

Azonban amikor a vállalat saját tőzsde indítására vonatkozó szándékáról kérdezték, az LG szóvivője mérsékelte a találgatásokat, kijelentve: “Még semmi sem dőlt el. Csak nagy vonalakban vázoltuk az üzleti területeket”.

A technológiai gyártó az NFT bevezetésének és integrációjának hadiútjára lépett. A hónap elején bejelentette, hogy a Kakao’s Ground X blokklánc-technológiai céggel együttműködve egy olyan okostévécsaládot vezet be, amely teljes mértékben NFT-képes (akárcsak a Samsung ilyen típusú modelljei). Az LG emellett közölte, hogy partnerséget kötött a Seoul Auction Blue online művészeti aukciósházzal, hogy további NFT-alapú műtárgyakkal kapcsolatos projekteket hajtsanak végre.

A legjelentősebb bejelentések közé tartozik, hogy az ország a hónap elején megválasztotta a kripto-barát Yoon Suk-yeol elnököt. Yoon választási kampányának középpontjában a dél-koreai kripto-ipar deregulációja állt, valamint olyan kezdeményezések létrehozása, amelyek az országot a blokklánc-technológia “egyszarvúinak” jövőbeli otthonává teszik. Az elnök olyan ígéreteket tett, mint a kriptopénz-befektetésekből származó jövedelmek után fizetendő tőkenyereségadó 2000 dollárról 40 000 dollárra való emelése. Ha ez megvalósul, Dél-Korea vonzó célponttá válhat a kriptovállalatok számára, és akár digitális eszközközponttá is válhat.

Miközben az LG Electronics új bevételi forrásokat keres, a vállalat visszavonul a veszteséges üzletágaktól. Tavaly júliusban teljesen kivonult a veszteséges mobiltelefon-üzletágból. A múlt hónapban pedig úgy döntött, kiszáll a napelemek gyártásából az árcsökkentő kínai beszállítókkal folytatott erős verseny miatt.