Az Nvidia insiderek eladnak, a kereskedők az AI mém érmékbe teszik a pénzt

Az NVDA öt nap alatt 11,16%-ot esett, így a cég az 1. helyről a 3. helyre esett vissza piaci kapitalizáció tekintetében.

Az Nvidia a fókuszt a B2B piacra helyezi, a következő generációs AI chipek már úton vannak.

Miközben a nagyobb kriptovaluták, mint a $BTC (-7,5%) vagy az $ETH (-2,6%) estek a múlt hét során, az olyan AI érmék, mint a $NEAR (+15,4%), az $OCEAN (+36,9%), a $FET (+39,6%) és az $AGIX (+40,1%) növekedni tudtak.

A legnagyobb GPU gyártó a világon, az Nvidia részvényei a múlt hét során 11,16%-ot estek. Az Nvidia elnöke és más vezetők közel 800 millió dollár értékben adtak el NVDA részvényeket idén, ami figyelmeztető jel lehet a befektetők számára, miközben a vállalat korlátozza a GPU eladásokat.

Eközben a kripto piacot is hatalmába kerítette a félelem, a legtöbb token ugyanis 7 napos esést mutat, és csak az AI és a mém érmék tudtak növekedni valamennyit.

A WienerAI, a népszerű mesterséges intelligencia kutyás mém érme az egyik legújabb szereplő ezen a piacon. Habár előértékesítése mindössze néhány hete indult, a projekt máris 6,5 millió dolláros befektetést vonzott. Kiemelkedő teljesítmény a csökkenő piaci trendek közepette, az elemzők szerint pedig akár 13-szorosára is nőhet az árfolyama 2025 végére. A WienerAI befektetők így óriási nyereséget realizálhatnának, mindössze 100 000 forintból 1,3 millió forintot csinálhatnának.

Az Nvidia teret enged a Microsoftnak és inkább a B2B-re fókuszál

A múlt héten a világ legértékesebb cége az Nvidia volt. A 3 billió dolláros, 2023 óta háromszorosára nőtt piaci kapitalizáció oka az AI GPU-k iránti robbanásszerű kereslet. Az Nvidia a harmadik helyre esett vissza, megelőzte ugyanis a Microsoft és az Apple.

Top 3 cég

Aggodalomra azonban nincs ok az Nvidia háza táján sem: a verseny nagyon szoros, ezért a három cég várhatóan egy ideig váltogatja majd a sorrendet. Nagyobb figyelmet igényelnek Nvidia insiderek idei, 800 millió dollár feletti részvény eladásai.

Habár egyes elemzők szerint ez egy előre tervezett program, ami a bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos vádak elkerülését szolgálja, az időzítés érdekes. Kevesebb, mint két hét leforgása alatt Huang közel 95 millió dollár értékben adott el NVDA részvényeket. A vezetőknek több információja van a cégről, mint bárki másnak, és előfordulhat, hogy mindenki másnál korábban érzékelik a lassulást.

Az Nvidia továbbá a fogyasztói szintű (B2C) GPU-k gyártását is korlátozza, és a cégekre (B2B) összpontosít. Ez azt jelezheti, hogy az Nvidia piaci hanyatlást vár, amely a fogyasztói kiadásokra is hatással lehet, vagy pedig, hogy stratégiailag célt vált, hogy ki tudja szolgálni az egyre növekvő keresletet a mesterséges intelligencia iránt a B2B szektorban.

Habár új generációs fogyasztói GPU-t nem jelentettek be, amelyet hagyományosan kétévente forgalomba hoznak, az Nvidia év végéig szeretné bemutatni új, Blackwell AI processzorát.

A 30 000 dollárnál is többe kerülő Blackwell a kutatási létesítmények és az adatközpontok rendkívüli számítási igényeit kívánja kielégíteni. Ezek a chipek kisebb erőforrás korláttal érkeznek mint a hagyományos felhasználók számára gyártott modellek. Az elemzők szerint ez újabb növekedési ciklust jelenthet el az NVDA számára.

AI Trading Bot a kripto piac volatilitásának kiaknázására

A jelenleg a piacon uralkodó befektetői hangulatot jól mutatja az új előértékesítés, a $WAI sikere. Amellett, hogy beveti a mémek vonzerejét, a WienerAI gyakorlati felhasználási lehetőséget is kínál: egy mesterséges intelligencia alapú kereskedési botot, amellyel a befektetők profitálhatnak az ingadozó kriptovaluta piacból.

A $WAI előértékesítés átlépte a 6,5 millió dollárt, így rendkívül sikeres. Egy $WAI tokenért jelenleg 0,000723 dollárt kell fizetni, de a következő áremelésig már nincs sok hátra.

WienerAI felület

A tokenek lekötésére is van lehetőség, amiért jelenleg 180%-os évesített hozam jár. A befektetők már több mint 5 milliárd $WAI tokent helyeztek letétbe, amivel akár 13-szoros hozamot is elérhetnek 2025 végére.

Ha nem változna a jelenleg kínált jutalom mértéke, akkor hat hónap alatt 3240 dollárt kereshetnél mindössze azzal, hogy ma 3600 dollár értékű $WAI-t letétbe helyezel. Amennyiben bejönne a WienerAI árfolyam-előrejelzés, akkor ez 42 120 dollárra nőne.

$WAI vásárláshoz mindössze annyit kell tenned, hogy ellátogatsz a projekt hivatalos weboldalára, csatlakoztatod a pénztárcádat, megadod a vásárolni kívánt érmék számát, és megerősíted a tranzakciót.

Az AI és a mém érmék folytatják a bika futamot

Az Nvidia részvények esése ellenére az AI technológia iránt továbbra is jelentős a kereslet. A Blackwell chip bevezetése azt sugallja, hogy az Nvidia továbbra is erősen fókuszál az AI-ra, esélyt adva ezzel egy újabb fellendülésre az árfolyamban.

Mindeközben az olyan kriptovaluta projektek, mint a WienerAI lehetőséget biztosítanak a nagyközönségnek arra, hogy kihasználják a jelenleg is zajló AI forradalom kínálta lehetőségeket. Csatlakozz te is az előértékesítéshez!

Ezek is érdekelhetnek:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**