Az OKX követi a Binance-et, és integrálja Bitcoin Ordinals NFT-ket

Az OKX kriptotőzsde örömteli hírekkel szolgált május 16-án Bitcoin-hívő felhasználóinak: a BRC-20 tokenek és Bitcoin NFT-k mellett a Lightning Networkön történő ki- és befizetéseket is integrálják a tőzsde szolgáltatásaiba. 

A CoinMarketCap összesítése szerint ötödik legnagyobb kriptotőzsdének számító OKX bejelentései követik a Bitcoin projektek körül kialakult hype-ot – nem is olyan régen a Binance lépett elsőként a BTC NFT-k integrációjának ügyében. Az OKX bejelentése szerint a tőzsde Bitcoin Ordinals piacteret indít, ahol nem csak kereskedni lehet majd az NFT-kkel és a BRC-20 tokenekkel, hanem a felhasználóknak lehetőségük nyílik majd saját projektek létrehozására is. A piactéren már a héten elindul a BRC-20 érmék kereskedése, illetve a cég ügyfelei az OKX tárcájukban tárolhatják Ordinals NFT-iket addig is, amíg legkésőbb júniusban nem indul el a piactéren a kereskedés, az új NFT és BRC-20 token mintelési szolgáltatás.

A kriptotőzsde emellett bejelentette, hogy tárcája mostantól támogatni fogja a Lightning Network tranzakciókat, BTC Blockchain Explorer eszköze pedig kiterjeszti a kompatibilitását a BRC-20 tokenekre is, mely által az OKX lesz az első multichain explorer a piacon. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók az OKX BTC Blockchain Explorerérben fogják tudni követni, és validálni tranzakcióikat bármelyik blokkláncon. A tőzsde azt is hozzátette, hogy megnyitja a stakelési lehetőséget az STX nevű Layer-2-es Bitcoin érme, és minden BRC-20 projekt számára.

Jason Lau, az OKX innovációs igazgatója a cég sajtóközleményében így kommentálta a bejelentést: “Az OKX mindig is hitt a Bitcoin erejében, és büszkék vagyunk arra, hogy folyamatosan az élen járunk abban, hogy minél szélesebb rétegek ismerjék meg a Bitcoin technológiáit. Legyen szó az Ordinalsról, a BRC-20-ról, vagy a Lightning Networkről, látjuk az ezekben a technológiákban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy ezek hogyan bővítik a Bitcoinban történő felhasználási eseteket. Az OKX Wallet a legjobb módja, hogy a felhasználók felfedezzék a Bitcoin Ordinals és a BRC-20 tokenek világát, és alig várjuk, hogy még több fejlesztést dobjunk piacra a közösség számára.”

A Dune Analytics vonatkozó dashboardja szerint a BTC Ordinals iránti kereslet továbbra is élénk, és a létrehozott Inscription-ök száma mára túllépte a 7 millió darabot. Ezt a felfelé trendelő piacot szeretné most a Binance után az OKX is meglovagolni.