Jó időszakot zártak az NFT kereskedők, előretörtek a Bitcoin NFT-k

A kriptodevizák megtorpantak az elmúlt héten, és szinte kivétel nélkül pirosban zártak, azonban újra erőre kaptak az NFT-k: a kereskedők 30%-kal több forgalmat bonyolítottak az elmúlt 7 napban, mint két héttel ezelőtt. A Bitcoin hálózat a teljes NFT forgalom negyedét bonyolította, ami jelentősnek mondható.

A CryptoSlam! 21 blokkláncot monitorozó összesítése alapján az elmúlt hét 207 081 570 USD forgalmat hozott az NFT-k piacán, mely 29,72%-os növekedést jelent az azt megelőző héthez képest. A szakértők a növekedés egy részét a Bitcoin hálózaton futó Ordinals NFT-k érdemének tulajdonítják: bár az Ethereum NFT-eladásai továbbra is uralják a piacot,  jelenleg nem akad kihívója a Bitcoinnak. Meglepő lehet a Solana relatív gyengélkedése, és hogy a Binance Smart Chain még a top5-be sem fér bele.

Az NFT világot kevésbé ismerő olvasók számára az is meglepő lehet, hogy a dobogó harmadik fokára a Mythos ért fel, mivel a lánc NFT-eladásai 70,19%-kal (összesen 11,98 millió dollár forgalom) emelkedtek az előző héten. A Solana, amely korábban rendszeresen a második helyet foglalta el az Ethereum mögött, most kénytelen megelégedni a negyedik hellyel a (Solana-i mértékkel) szerénynek mondható 9,18 millió dolláros heti forgalommal. Ez 15,15%-os csökkenést jelent az előző héthez képest, de még így is megelőzi a Polygon blokklánc 7,87 millió dolláros forgalmát, ami a Polygon esetében 7,84%-os növekedést jelent.

Tartogat érdekességeket a kollekciónként rendezett lista is, ugyanis első helyen a “Nem kategorizálható Ordinals” NFT-k szerepelnek – ezek olyan független NFT-k, amik nem sorolhatóak be egy nagyobb projekt alá, népszerűségük pedig jól jelzi a Bitcoin blokkláncon tapasztalható kísérletező kedvet az Ordinals és BRC-20 tokenek irányába. Az elmúlt héten az Ethereum Bored Ape Yacht Clubja (BAYC) szerezte meg a második helyet 13,4 millió dolláros forgalommal, míg a Mythos láncot a DMarket projekt húzta, mely a Crypto Slam! adatai szerint technikailag a második legnépszerűbb kollekciónak számít, még akkor is, ha funkcióját tekintve alapvetően inkább piactérként definiálható. A Dmarket egyébként a Mythos blokklánc NFT forgalmának 99%-áért felelt. A top 10-be ezen kívül még kettő Bitcoin ($ORDI BRC-20 NFT-k, Space Pepes) és 5 Ethereum (Milady Maker, Mutant Ape Yacht Club, Azuki, DeGods, The Captainz) projekt fért be.