Az OKX kriptotőzsde ideiglenesen leállt

A vállalat azt állította, hogy a felhasználói pénzeszközök biztonságban vannak.

Az OKX kriptotőzsde március 17-én leállt a váltó szervereinek időszakos problémái miatt. Egy bejegyzésben a vállalat azt írta, hogy a technikai csapata dolgozik a szolgáltatási zavarok elhárításán és bejelentette, hogy hamarosan újraindul az oldal.

Néhány perccel később az OKX újraindította az összes szolgáltatást, de kérte a felhasználóit, hogy értesítsék a csapatot, ha bármilyen rendellenességgel találkoznak. Az OKX hozzátette, hogy hamarosan közzéteszi az egész eseményről szóló utólagos jelentést.

Nem ez az első eset, hogy az OKX kiesést tapasztalt. Tavaly decemberben a Seychelle-szigeteki székhelyű kriptotőzsde szolgáltatási zavarokat szenvedett el, miután az elsődleges infrastruktúra-szolgáltató Alibaba Cloud bejelentette, hogy hardverhiba történt az Alibaba Cloud hongkongi adatközpontjában.

A kiesés 24 órán át tartott, amely alatt az OKX nem dolgozott fel tranzakciókat. A legutóbbi kiesés viszont csak körülbelül egy órán át tartott, és a felhasználók még nem jelentettek semmilyen fennakadást a kereskedés során.

Eközben az OKX kiadta a havi Proof of Reserves (PoR) jelentését, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék, hogy a platform rendelkezik-e azzal a mennyiségű kriptopénzzel, amit állít.

A negyedik jelentést február 20-án adta ki, amelyben bemutatta, hogy 8,6 milliárd dollárt tart Bitcoinban (BTC), Ethereumban (ETH) és Tetherben (USDT).