A Binance bejelentette a a Proof of Reserves rendszer zk-SNARKs frissítését

Folytatva a felhasználókhoz tartozó kriptoeszközök átláthatóságának biztosítására irányuló erőfeszítéseket, a Binance bevezette a zk-SNARKs eljárást. Ez egy zéró-tudás verifikációs módszer, amely az érzékeny információkat bizalmasan és biztonságosabban kezeli a Proof of Reserves (PoR) verifikációs rendszerében.

A frissítés mellett négy új token is bekerült a rendszerbe: a SHIB, DOT, CHZ és SOL, így az ellenőrizhető eszközök száma 13 népszerű tokenre emelkedett a Binance-on.

A rendszer kódja is nyílt forráskódúvá válik, hogy nagyobb átláthatóságot biztosítson a közösség számára. Ezzel egy zökkenőmentes folyamatot hoznak létre más iparági szereplők számára a technológia átvételéhez.

A Binance azt tervezi, hogy az elkövetkező hetekben további tokeneket ad hozzá a PoR rendszerhez, és tovább folytatja az ellenőrzési funkció megbízhatóbbá, biztonságosabbá és privátabbá tételét.

Ez a zk-SNARKs megvalósításunk első verziója, és várják a közösség visszajelzéseit, hogy tovább javíthassák a rendszert.

Binance zk-SNARKs

Mi is a Binance Proof of Reserves rendszere?

A Binance Proof of Reserves esetében azokra az eszközökre utalnak, amelyeket a Binance őriz a felhasználók számára. Ez azt jelenti, hogy bizonyítékot mutatnak arra, hogy a Binance rendelkezik olyan kriptoeszközökkel, amelyek 1:1 arányban fedezik a felhasználóiknak az összes eszközét, valamint további tartalékokkal is rendelkeznek.

Amikor egy felhasználó befizet egy Bitcoint, a Binance tartalékai legalább egy Bitcoinnal nőnek, hogy az ügyfelek pénzeszközei teljes mértékben biztosítva legyenek. Fontos megjegyezni, hogy ezek a tartalékok nem tartalmazzák a Binance vállalati kriptoeszköz állományát, amelyet teljesen külön főkönyvben tartanak nyilván.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Binance minden felhasználói eszközt 1:1 arányban fedez, valamint némi tartalékot is. A tőkeszerkezetükben nulla adósság van, és gondoskodtak arról, hogy szélsőséges esetekre legyen egy vészhelyzeti alap (SAFU alap) is.

A zk-SNARK, azaz a zéró-tudás protokoll pedig lehetővé teszik az egyik fél, a bizonyító számára, hogy egy másik fél, a hitelesítő számára bizonyítsa, hogy a bizonyos bemenetekkel, bizonyos korlátozások mellett, pontosan végrehajtott bizonyos számításokat, anélkül, hogy a bemeneteket felfedné. A számítás időigényes lehet, de a mögöttes matematikai mechanizmus segítségével a hitelesítő gyorsan és biztonságosan értékelheti a bizonyítást.

Ezen az oldalon a Binance ügyfelek leellenőrizhetik saját kriptoeszközeiket.