Az OKX tizenkettedik Proof of Reserves jelentésének legérdekesebb megállapításai

Az OKX újabb havi Proof of Reserves (PoR) jelentést adott ki, amelyből kiderül, hogy a Seychelle-szigeteken bejegyzett kriptotőzsde 12,5 milliárd dollárnyi elsődleges eszközzel van túlbiztosítva, amely a felhasználói pénzeket fedezi.

A legutóbbi közzététel egy teljes éves PoR-jelentés.  Az jelentési időszak közvetlenül az FTX összeomlása után kezdődött.

Az OKX Proof of Reserves (PoR) huszonkettő,  széles körben használt digitális eszközt foglal magában, köztük a bitcoint, az Ethereumot és a Tether-t. Azt is mutatja, hogy a platform 12 hónapon keresztül folyamatosan 100%-ot meghaladó tartalékolási arányt tartott fenn az összes ilyen eszközre vonatkozóan.

Az OKX egy évet felölelő havi PoR jelentése

A legfrissebb jelentés szerint az OKX túl van biztosítva. A három fő eszköz – BTC Price BTC Price , ETH Price ETH Price és USDT – mindegyikénél 103%-os a tartalékolási arány.

Októberben az OKX jelentése szerint a felhasználók Bitcoin-állománya 136 227 dollár volt, ami 4,49%-os csökkenést mutat az előző hónaphoz képest. Ezzel szemben a felhasználók Ethereum-állománya ugyanebben az időszakban 3,5%-kal 1 419 083-ra nőtt.

Eközben a tőzsde felhasználóinak USDT állománya valamivel több mint 4,9 milliárd dollár volt, míg az USDC állomány 319 millió dollár körül volt. Az OKX a felhasználói XRP állományt 204 millió dollár fölött, a Doge-t 3,27 milliárd dollár fölött, a Solana-t pedig közel 1,69 millió dolláron jegyezte az egyéb eszközök között.

A legutóbbi fejleményeket kommentálva az OKX marketingvezetője, Haider Rafique a következőket mondta:

Ez a mérföldkő tizenkét hónapnyi erőfeszítést jelent, amelynek célja több százezer blokklánc cím közzététele, a megbízható hitelesítés lehetővé tétele érdekében a zéró-tudás technológia bevezetése, valamint a visszajelzések következetes meghallgatása és a jelentés javítása. Szeretném megragadni ezt az alkalmat, hogy arra bátorítsalak, akár az OKX felhasználója vagy, akár nem, hogy vess egy új pillantást a Proof of Reserves-re. Felállítjuk a mércét egy olyan kriptoipar számára, amely mindig a bizalom és az átláthatóság mellett áll ki.

A központosított tőzsde kereskedési volumene csökken

Annak ellenére, hogy a központosított tőzsdék az FTX tőzsde összeomlását követően aktívan biztosítják az átláthatóságot és beszámolnak pénzügyi helyzetükről, a forgalmuk csökkenő tendenciát mutat.

A tíz legnagyobb központosított CEX 2023 harmadik negyedévében 1,12 billió dolláros azonnali kereskedési volument könyvelhettek el. Ez több mint 20%-os csökkenést jelent a második negyedévi 1,42 billió dolláros értékhez képest. Az elemzők ezt az időszakot a tőzsdék számára turbulens időszaknak ítélték.