Az olasz Penny Marketek kasszájánál már bitcoint is lehet vásárolni

Olaszországban a Young kriptotőzsde platform és a Viacash között létrejött partnerségnek köszönhetően a felhasználók már több mint 600 szupermarketben vásárolhatnak bitcoint.

Annak ellenére, hogy továbbra is sokan kritizálják Olaszországban a bitcoin jelenséget, egyre nagyobb sikert arat a kriptovaluta. 2019-ben már a PayPal és a PostePay mellett az egyik leggyakrabban használt fizetési módok közé tartozott az online vásárlások során.

Az olasz kriptovaluta szektorban aktív fintech startup, a Young és a Viacash együttműködési megállapodást kötött, mely értelmében az Itáliában működő Penny Market és Pam/Panorama szupermarketekben is lehet már bitcoint venni. A felhasználók korábban a Young Platform fiókjaikat csak klasszikus banki átutalás révén tudták feltölteni bitcoinnal, most viszont az üzletek kasszájánál is lehetőség van erre.

A még kezdőnek számító kriptotulajdonosok egyszerűen és gyorsan vásárolhatnak bitcoint közvetlenül a szupermarketek pénztáránál, esetleg vásárlás után. Andrea Ferrero, a Young Platform vezérigazgatója kijelentette: “Sok ember számára egyszerűbb és gyorsabb a számla feltöltése a szupermarket pénztárában.”

Olaszországban több mint 600 Penny Market és Pam szupermarket működik, így lesz miből válogatni a bitcoint vásárló felhasználóknak. Diego D’Aquilio, a Young nemzetközi terjeszkedésért felelős vezetője szerint ez a fajta kezdeményezés megfelel a felhasználók egyre növekvő igényeinek a bitcoin iránt. A vállalat egyébként egyre komolyabb szereplője az olasz kriptopénz szektornak. A hamarosan elinduló Young Pro platformra már 120 ezer felhasználó előregisztrációja érkezett be.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük