Az Opera bitcoin fizetési lehetőséget csatolt az Androidos alkalmazásához

Az Opera böngésző bitcoin e-kereskedelmi és TRON integrációt adott az Androidra telepíthető alkalmazásához, nyilatkozta a cég.

A továbbfejlesztett kripto szolgáltatásnak köszönhetően, az Opera böngészőjét használók, Androidos telefonkészülékeikről már közvetlenül is indíthatnak bitcoin fizetéseket. A beépített digitális pénztárca és a decentralizált alkalmazások (dapps) a TRON blokkláncán működnek. Ez növelheti a kriptovaluták láthatóságát a böngészőt használó több, mint 300 millió felhasználó számára.

Charles Hamel, az Opera Kripto részlegének vezetője azt mondta, hogy “A legtöbb ember már hallott a bitcoinról, ezért fontosnak tartottuk, hogy támogassuk azt, és ezt az új funkciót szélesebb körrel is megismertessük.

Az öt legfontosabb böngésző a Chrome, a Safari, a Samsung Internet, az UC böngésző és az Opera közül, az Opera még mindig az egyetlen, amely integrálta alkalmazásába a digitális pénztárcát. Ez egy újabb technológiai mérföldkő a világ egyik legrégebbi internet böngészőjének történetében.

Nem mai találmány

Bár a műszakilag örökölt termék (az Opera több, mint két évtizeddel ezelőtt indította el kutatási projektjét), a norvégiai székhelyű böngésző az elmúlt években a kriptovaluták felé mozdult el. Rendszeresen bővítette digitális pénztárca funkcióját mobil és asztali verziókra egyaránt.

2018. júliusában az Opera for Android egy Ethereum alapú digitális pénztárcán kísérletezett, amely egy lépés volt a “Web 3.0” felé, mely egy decentralizált jövőbeli internetet képzelt el, amely egy blokkláncra épül. Ezt követően 2018. októberében elkezdték tanulmányozni a blokklánc technológia által nyújtott lehetőségeket a Ledger Capital pénzügyi tanácsadóinak segítségével.

Azóta az Opera bevezette a „Web 3 Ready” Android böngészőt, egy kripto-barát iOS alkalmazást, egy asztali böngészőt natív digitális pénztárca támogatással, és együttműködött egy svéd kripto brókerrel, egy skandináv diszkontált ETH eladása miatt.

Hamel azt mondta, hogy az alkalmazások most már szinkronizálva és optimalizálva vannak a jövőbeli web3 elfogadásához. Azt is hozzátette, hogy a bitcoin applikációhoz való hozzáadása kihívást jelentett, úgy a különbségei, mint a felhasználási esetei miatt.

A bitcoin egy teljesen más műfaj, amely saját infrastruktúrát igényel, és egy fizetési központú felhasználási forgatókönyvvel rendelkezik.”

Kifejezetten figyelemre méltó az Opera hozzáállása a kriptovalutákhoz és a blokklánc technológiához. A böngésző ezzel egy gyorsabb, biztonságosabb és egyszerűbb módot kínál a befektetőknek és a kereskedőknek digitális vagyonaik tárolására. A felhasználók ezzel elkerülhetik a bankok által nyújtott extra szolgáltatásokat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük