Ezzel a készülő lövöldözős játékkal bitcoint keresel, ha lepuffantasz valakit, de vesztesz is, ha eltalálnak

Ha már eleged van a bannoló játékfejlesztőkből, mert netán különvéleményen vagy Hongkongot illetően, akkor a Bitcoin Lightning mikrotranzakciós technológiát hasznosító Lightnite-ot neked találták ki.

Bitcoint kapsz, csak puffants le valakit

A spanyol Satoshis Games Lightnite játékfejlesztő szerint minden egyes játékbéli interakció bitcoin jutalommal vagy büntetéssel jár, és lévén BTC jelenti az internet natív pénzét, a játékos így valós összegeket visz a játékban vásárra. A Satoshis Games 50 000 dollárt vagy egyenértékű bitcoint kíván összegyűjteni a játékra és a játékkörnyezetet így illusztrálja:

“Egyszerű szavakkal a játékosok Bitcoint keresnek mások lepuffantásáért és Bitcoint veszítenek, ha lelövik őket.”

A játékban talált tárgyaknak vagy más játékosoktól elvett tárgyak szintén BTC értékkel fognak rendelkezni és a játékosok az egyenlegüket valós időbe követhetik majd, amit bármikor ki is utalhatnak.

A Bitcoin alapértelmezetten még nem áll készen a gyorsaságot és minimális tranzakciós költséget követelő mikrotranzakciókra, de nem így a BTC protokollján fejlesztett, második rétegű Lightning, mely pontosan ezeket a karakterisztikákat garantálja.

A fejlesztők célja, hogy a játékkal növeljék a Bitcoin adoptációt, de gondoltak a nocoinerekre is: a játék egy bitcoin kompatibilis és egy bitcoin-mentes változatban fog piacra kerülni valamikor 2020-ban.

“A bitcoint nélkülöző felhasználók Bitcoin funkciók nélkül is játszhatják, de végső soron a Bitcoin jelentette fokozott interaktivitás elcsábíthatja őket és elkezdhetnek kísérletezni ezzel az innovatív technológiával. Ezzel a móddal egyben hozzá tudunk járulni a Bitcoin tömeges elterjedéséhez.”

A trailere a játéknak itt tekinthető meg. Reméljük sikeres forrásgyűjtés után azért dolgozni fognak a grafikán és a hangeffektusokon.