Az Opera új kriptoböngészője már iPhone-on és iPad-en is elérhető

Az Androidos felhasználók már néhány hónapja használhatják a böngészőt, most viszont már az Apple több mint egymilliárd felhasználója számára is elérhetővé vált az Opera új webkeresője.

Az Opera pénteken adta ki Web3 böngészőjének béta verzióját iOS eszközökre, így iPhone-ra és iPad-re is. A webkeresőt már január óta használhatják a Mac és Windows felhasználók, valamint az Androidos mobilfelhasználók, az iOS termékek tulajdonosainak viszont csak tegnap vált elérhetővé.

A vállalat szerint a kriptoböngésző egyik legfontosabb funkciója egy saját tárca, az Opera Wallet, amely az Ethereum, a Polygon és a Celo ökoszisztémát is támogatja. Ráadásul a felhasználók bármely Ethereum Virtual Machine-nel (EVM) kompatibilis tárcát visszaállíthatnak az Opera Wallet segítségével, és integrálhatják a kriptovalutájukat.

A kriptoböngésző kezdőlapjára lépve a felhasználók egy, a legfrissebb NFT eladásokról szóló összegzést, valamint egy “Crypto Corner” nevű hírösszefoglalót találnak, amely folyamatosan követi a kriptovaluták árfolyamát, sőt, még a gázárakat is.

Opera kriptoböngészője

 

Nemcsak biztonságos, de könnyen is kezelhető az új böngésző

Az Opera szerint a böngésző kiszűri és ártalmatlanítja a cryptojacking néven ismertté vált támadásokat. Az új webkereső viszont nemcsak biztonságos, de kifejezetten felhasználóbarát is lett, ugyanis blokkolja az összes reklámot, letiltja az összes felugró ablakot, de még nyomkövetés blokkolóval is rendelkezik. Jorgen Arnesen, az Opera Mobile alelnöke szerint a kriptoböngésző a Web3 iránti növekvő érdeklődést célozza meg:

“Az Opera kriptoböngésző projektje azért jött létre, hogy leegyszerűsítse a Web3 felhasználói élményét, amely gyakran túl bonyolult egy hétköznapi felhasználó számára. Az Opera hisz abban, hogy a Web3-nak könnyen használhatónak kell lennie ahhoz, hogy teljes potenciálját és tömeges elfogadottságát elérje.”

A böngésző olyan blokkláncokat támogat, mint a Bitcoin, a Polygon, a Solana, a StarkEx, a Ronin, a Celo, a Nervos, valamint a Cosmos-alapú IXO. A vállalat szerint további proof-of-stake projekteket terveznek felvenni a támogatott blokkláncok közé.

Nemrég egyébként az Opera partnerségre lépett a Yat nevű platformmal, amely emoji-alapú webcímekkel és URL-ekkel foglalkozik. Az Opera és a Yat közös projektje lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy betűk és szavak helyett emojikból álló sorozatot írjanak be az URL-sávba.