Az orosz cégek már kriptovalutában üzletelnek más országokkal

Egy vezető orosz politikus szerint a hazai cégek már a tengerentúlon üzletelnek kriptovalutával – és azt mondja, hogy szerintük jogukban áll ezt megtenni.

A nemzet hevesen kriptoellenes központi bankja nemrég beleegyezett egy olyan törvény megalkotásába, amely lehetővé teszi bizonyos cégek számára, hogy kriptóval kereskedjenek. Az ország egyik vezető képviselője azonban azt sugallta, hogy talán még erre sincs szükség.

A megjegyzéseket Anatolij Aksakov, az Állami Duma pénzügyi piacokkal foglalkozó bizottságának elnöke tette. Aksakov szerint a nagy orosz vállalatok már most is “kriptovalutát használnak fizetésre”.

Az Egyesült Államok és az EU szankciói gyakorlatilag elszigetelték Oroszországot a dolláralapú kereskedelemből. Az orosz cégek azonban úgy gondolják, hogy megkerülhetik ezeket az intézkedéseket azzal, hogy kriptovalutában fizetnek az importért. Azt is szeretnék, hogy az orosz export külföldi vevőitől kriptovalutás fizetéseket fogadhassanak.

Aksakov kijelentette, hogy “a vállalkozások nem félnek az üldöztetéstől, mert úgy vélik, hogy a törvények szerint járnak el”.

Az orosz cégek már vásárolnak és eladnak árukat kriptóért

Az a tény, hogy az olyan vezető politikusok, mint Aksakov tisztában vannak a helyzettel, és örömmel engedélyezik a cégeknek, hogy ilyen módon folytassák tevékenységüket, azt jelzi, hogy Moszkva talán enyhít a kriptóhoz való hozzáállásán. Az orosz állam viszont azt kéri, hogy az ilyen ügyeletekben használt kriptót a tengerentúlon fiatért adják el.

A jegybank nem akarja, hogy a kriptovaluta bekerüljön az orosz gazdaságba, és inkább a digitális rubel gyorsított bevezetését részesíti előnyben.

A múlt hónapban az orosz törvényhozók azt állították, hogy gyors előrelépést tettek a kriptószabályozás terén, és állítólag már júniusban két törvényjavaslat is készen áll az elfogadásra.

A kriptoszektor szabályozása mellett a képviselők az engedélyezett kriptobányászatot is legalizálni akarják. Azt is remélik, hogy betiltják a nem regisztrált bányászatot, és az ipari bányászok nyereségét igyekeznek majd megadóztatni.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek