Most már az összes BTC közel felét a bálnák birtokolják

Március közepe óta látható az a trend a piacon, amely szerint a nagy bitcoin birtokosok, a bálnák egyre több coint vásárolnak. Az 1000 BTC-nél több coint birtokló címek most már a teljes kínálat több mint 40%-át birtokolják. Az IntoTheBlock tweetjében megjelenő adatok azt mutatják, hogy a jelentős tőkével rendelkező befektetők és intézmények között kifejezetten erős a bizalom a bitcoin iránt. A befektetői hangulat egyértelműen bikapiaci trendet jelez. Főleg, hogy a bálnák ilyen mértékű bevásárlása a múltban mindig a nagy áremelkedéseket előzte meg. Mondjuk ez logikus is, tekintve, hogy a vásárlásaik csökkentik a kínálatot és növelik a szűkösséget.

Rengeteg pozitív piaci esemény segíti a Bitcoin szárnyalását

A bálnák folyamatos felhalmozása arra utal, hogy ők is a bitcoin értékének további emelkedésére számítanak, ami további befektetőket csábíthat és belökheti a következő szárnyalást. Közben a befektetők továbbra is aktívan fektetnek be spot Bitcoin ETF-ekbe, a szerdai nap a legerősebb beáramlási nap volt március óta. Az érdeklődés megugrása egybeesik azzal, hogy a BTC 71000 dollár környékén kereskedik ( BTC Price BTC Price ). Ezek a befektetési eszközök, amelyek januárban kapták meg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) jóváhagyását, döntő szerepet játszottak a bitcoin befektetések további legitimálásában és megkönnyítésében.

A Farside adatai szerint a spot Bitcoin ETF-ekbe kedden 886 millió dollárt meghaladó tőkebeáramlás érkezett. A Fidelity FBTC-je vonzotta a legnagyobb, 378 millió dolláros beáramlást. Őket a BlackRock IBIT-je követte, amely 270 millió dolláros beáramlást tapasztalt. Figyelemre méltó, hogy a Grayscale GBTC-je, amely az elmúlt időszakban főleg kiáramlást tapasztalt, most 28 millió dollárt bevonzott a befektetőktől. A Bitcoinba és a szélesebb piacba vetett befektetői bizalmat egy sor pozitív fejlemény erősítette világszerte. A múlt hónapban Hongkong zöld utat adott a Bitcoin ETF-eknek, míg Ausztrália a hét elején tette ugyanazt. Aztán Thaiföldön is engedélyezték az első spot Bitcoin ETF-et. Szóval teljes nyitottság fogadja ezeket a termékeket szinte mindenhol. Emellett a SEC a múlt hónapban nyolc spot Ether ETF-et hagyott jóvá egy mérföldkőnek számító döntéssel.