Az osztrák Bitpanda a Coinbase-szel segít az európai bankoknak kriptót kínálni az ügyfeleknek

A Bitpanda együttműködik a Coinbase-szel, hogy segítsen az európai bankoknak kriptovalutát kínálni az ügyfeleknek.

Az osztrák székhelyű Bitpanda kriptotőzsde és kereskedési platform a Coinbase-szel együttműködve összekapcsolja az amerikai tőzsdén jegyzett vállalatot az európai bankokkal, amelyek digitális eszközöket szeretnének kínálni ügyfeleiknek.

A most bejelentett partnerség lehetővé teszi a Coinbase számára, hogy a Bitpanda Technology Solutions – egy business-to-business infrastruktúra réteg szolgáltató – segítségével közvetlenül kapcsolódjon a bankokhoz és a fintech vállalatokhoz.

A BitPanda operatív igazgatója Lukas Enzersdorfer-Konrad szerint a kriptotél és a kriptoszektort ért tavalyi csapások ellenére a bankok szeretnék, ha kriptót kínálhatnának az ügyfeleknek.

Ez különösen igaz Európában most, hogy elfogadták a Markets in Crypto-Assets (MiCA) szabályozási keretettette hozzá.

“A Coinbase rendelkezik likviditással és letétkezelési megoldással” – mondta Enzersdorfer-Konrad. “De nem rendelkezik teljes infrastrukturális réteggel, amelyet egy partner integrálhat és kínálhat a Coinbase tőzsdén kereskedett és vásárolt, valamint a Coinbase Custody-n tárolt kriptóknak.”

A Bitpanda már számos bankkal, neobankkal és fintech platformmal együttműködik, például az egyik legnagyobb osztrák bankcsoporttal, a Raiffeisennel, az európai N26 mobilbankkal, a francia Lydia fizetési alkalmazással, a brit fintech Plummal és az olasz Hype mobilbankkal.

“A bankok láthatják a fizetési tranzakcióik adatait, és azt, hogy ügyfeleik pénzéből mennyi áramlott ki a kriptotársaságokhoz” – mondta Enzersdorfer-Konrad. “Megértik, hogy mekkora üzletről maradnak le, és azt is, hogy az ügyfélkörükből mennyivel többen kriptóznának, ha elég bizalommal lennének a folyamat iránt.”

“[A Coinbase] örömmel működik együtt a BitPandával, hogy közösen szolgáljuk ki azokat az intézményeket, amelyek a piacnak és ügyfeleiknek megfelelő, megbízható kriptoszolgáltatásokat szeretnének nyújtani” – mondta Guillaume Chatain, a Coinbase EMEA és APAC régiók intézményi értékesítésért felelős vezetője egy nyilatkozatában.