Az UFC harcos Ben Askren, a Twitteren borzolja a kriptósok kedélyeit

A professzionális UFC harcos és bitcoin őrült, Ben Askren tegnap a Twitteren írt bejegyzésével a kriptovalutát utálók kedélyét borzolta fel. Azzal dicsekedett, hogy már mennyi BTC-t halmozott fel. A tweet elég lenézően fogalmazva kiosztotta a „twitter zseniket” majd elmagyarázta nekik, hogy a kripto miért is átverés, ezzel kiharcolva a nagytöbbség utálatát.

Akkor most nézzük, hogyan is reagált a Twitter közösség a nagyképű bejegyzésre. A kriptovalutát gyűlölők csak ugratták, a kriptorajongók szintúgy, az elvont kriptomániások támogatták Askren-t, míg az MMA rajongók mindenkit utáltak.

Az eToro a láthatáron

A másik figyelemre méltó részlet az eToro Twitter fiókjának megjelölése volt. Nem világos az, hogy Askren-t a befektetési felületet biztosító cég szponzorálja-e vagy sem, esetleg próbálnak-e megállapodást kötni, vagy az UFC harcos mindenféle anyagi haszon nélkül imádja az eToro platformját. A szponzorálás azonban nem kizárt. Askren, akinek az UFC-s kalandjait részben a Litecoin Alapítvány finanszírozza, nagy hangsúlyt fektetett az LTC-re. Amikor a Litecoin májusban elérte a 100 dollárt, megállás nélkül dicsőítette a kriptovalutát. Előfordulhat, hogy most is erről van szó. Véletlen vagy sem, az eToro megnevezés nem maradt észrevétlenül. Ennek eredményeképp, néhányan hirdetésként kezelték a látszólag polgárpukkasztó tweetet.

Mások ízekre szedték Askren irományát, mely szerintük csak egy fogadás volt, a bitcoin árával kapcsolatban. Volt, aki így kommentálta a bejegyzést:

“Jobb azt mondani: Fogadok a különbségre, mivel valójában nem vásároltál bitcoint az eToro-n keresztül, ugyanis nem kereskednek kriptovalutákkal, csak CFD-kkel.”

Az igazság az, hogy az eToro-nál a kriptovaluta befektetők valójában különbözeti szerződéseket kötnek (Contract of Difference). A befektető és a bróker között csak egy megállapodási szerződés jön létre, egyetlen „fizikai” bitcoin sem cserél gazdát.

Volt olyan, aki Askren következő, Demian Maiai ellen folytatott küzdelmére utalva csak annyit jegyzett meg, hogy „26-a után szükséged lesz a pénzre”.

Sokan azonban arra hivatkoztak, hogy a bitcoin jelenleg a medve piacon van. A múlt hónapban a bitcoin 8000 dollár alá esett, három hónap után először. Azóta a BTC nem állt még talpra, ereje csak a 8000 dolláros tartományban való bennmaradáshoz volt elég (ezt ugyanakkor felülírja az elmúlt órában lezajlott rali).

Néhányan arra figyelmeztették Askren-t, hogy nem ezt volt a legjobb időpont a vásárlásra. Tom Lee, a Fundstrat elemzője azon szakemberek közé tartozik, akik azt sugallják, hogy most nem alkalmas az idő BTC befektetésekre. Szeptemberben, röviddel azután, hogy a bitcoin 7000 dollárra esett vissza, Lee a Yahoo Finance „On the Move” oldalán arra figyelmeztette a befektetőket, hogy ne kereskedjenek a kriptovalutával.

Legalább egy profi elemző úgy látja, hogy az idő nem a legmegfelelőbb bitcoin vásárlásra. De ki tudja? Talán Ben Askren hetedik érzéke mást mond, talán a tweetje megmozgatta a piacokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük