Az utolsó dokumentomok is megérkeztek az Ethereum ETF indulásához

Az Ethereum ETF kérelmezői frissített S-1 dokumentumokat nyújtottak be a SEC-hez, ezzel utolsó lépéshez ért az engedélyezési folyamat. 

Több Spot Ethereum ETF-pályázó frissített S-1 dokumentumokat nyújtott be a SEC-hez ETF-termékeik jóváhagyása kapcsán pénteken. A bevezetés előtti utolsó lépésként a SEC felkérte a kibocsátókat, hogy nyújtsanak be módosított dokumentumokat, hogy felgyorsítsák az ETF-termékek felülvizsgálati folyamatát.

A következő alapkezelők nyújtották be S-1 spot Ethereum ETF-jelentkezésük frissített verzióját:

  • Bitwise
  • Fidelity
  • VanEck
  • Franklin
  • 21Shares
  • Grayscale
  • BlackRock

Az S-1 bejelentési nyomtatvány egy regisztrációs dokumentum, amelyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) nyújt be egy olyan vállalat, amely tőzsdére kíván lépni, vagy új pénzügyi terméket, például tőzsdén kereskedett alapot (ETF) szeretne indítani. A dokumentum részletes információkat tartalmaz az ETF befektetési céljairól, stratégiáiról, kockázati tényezőiről, pénzügyi helyzetéről, vezetői csapatáról, díjstruktúrájáról és elosztási tervéről. A bejelentést a SEC felülvizsgálja, amely további információkat vagy módosításokat kérhet. Miután a SEC hatályosnak nyilvánítja az S-1-et, az ETF folytathatja nyilvános ajánlattételét, marketingjét és a tőzsdére történő bevezetését, ahol a befektetők számára elérhetővé válik.

Formalitás a nyilvános forgalmazás előtt

A SEC-nek most át kell tekintenie az űrlapokat, és tájékoztatnia kell a kibocsátókat minden olyan változtatásról, amelyet a végső jóváhagyás előtt végre kell hajtani. Ezek a nyomtatványok szükségesek az új értékpapírok nyilvános forgalomba hozatalához. A folyamat több időt vehet igénybe, amíg a SEC feldolgozza az egyes fájlokat, különösen akkor, ha a szabályozó továbbra is elégedetlen az Ethereum ETF-ekkel. A július 2-i indulásra vonatkozó előrejelzés azonban továbbra is lehetségesnek tűnik.

Az Ethereum-alapú tőzsdén kereskedett alapok (ETF) olyan befektetési alapok, amelyek Ethereumot tartanak, árfolyamuk az Ether árfolyamát ETH Price ETH Price követi. Az ETF-ek a részvényekhez hasonló tőzsdén kereskedett termékek. A Spot Ethereum ETF jóváhagyásának első köre 2024 májusának végén érkezett meg.

Július első hetében lehetnek elérhetőek az új termékek

Ebben az évben az ETF-ek uralták a digitális eszközök szektorát.

Az iparág mérföldkőnek számító jóváhagyása januárban érkezett meg, a Spot Bitcoin ETF-ek elindításával. A hatás szinte azonnali volt, mivel a BTC mindössze három hónappal a debütálás után minden idők csúcsát érte el. Az Ethereum ETF-ek elindítása várhatóan hasonló hatást válthat ki az Ether esetében is, már így is 50%-kot emelkedett az árfolyam az év eleje óta. A gyengébb elmúlt hónap ellenére július és augusztus emiatt érdekes lehet az eszköz árfolyamának jövőjét illetően.

Az Ethereum ETF-ek körüli hírverés még Európában is terjed. Az Egyesült Királyságban lévő Standard Chartered multinacionális bank hivatalosan elindítja a Spot Bitcoin és Ethereum kereskedési üzletágát.