Japán kriptogarázs jen fedezetű stabilcoint fejleszt

A Japán kriptogazdaság vezető szereplői álltak össze a helyi blokklánc pénzügyi szektor fejlesztésére.

A Bitcoin infrastruktúra fejlesztő Blockstream, a Tokyo Tanshi befektetési vállalat és Digital Garage internetes cég létrehozta a Crypto Garage fejlesztőcéget, ami blokklánc sandbox státuszt  kapott Japán Pénzügyi Szolgáltatások Hatóságától és a Kabineti Főtitkárságtól.

A sandbox státusz lehetővé teszi a Crypto Garage ‘Settlenet‘ szolgáltatásának tesztelését —, ami a Blockstream oldallánc elszámolási hálózatát, a Liquid-et használja a fiatpénzek, értékpapírok és kriptopénzek gyors és biztonságos tokenizálására. Az első körben a japán jent fogják tokenizálni.

A sandbox környezet egy éves kísérleti fázisában a vállalat célja a japán kriptotőzsdék likviditásának növelése lesz úgy, hogy szimultán kereskedést tesznek elérhetővé a helyi kriptotőzsdéken jen fedezetű stabilcoinban a Blockstream bitcoinhoz rögzített árfolyamú Liquid Bitcoinjában (L-BTC), a Liquid hálózaton keresztül.

Az atomcsere technológia révén lehetővé váló megoldás során okos szerződéseket hoznak létre P2P cserékhez. A megoldás kiiktatja a harmadik fél jelentette kockázatokat (esszenciálisan a centralizált kriptotőzsdéket és váltókat, melyek kockázati tényezőt jelentenek az ökoszisztémában), időveszteség nélküli tranzakciók válnak lehetővé, amik egyben sokkal privátabbak és biztonságosabbak.

A Settlenet technológia egyik kevésbé favorizált funkciója a szabályozó hatóságok általi felügyelet lesz, azaz a helyi hatóságok képesek lesznek a tranzakciókat követni a teszt során. A hivatalos sajtóközlemény kiemeli:

A Settlenet biztosítani fogja a szabályozó hatóságok számára az illegális kereskedelem, beleértve a pénzmosást is, nyomon követését.

A Crypto Garage a harmadik cég, mely megkapta Japánban a FinTech sandbox státuszt, amit  a fent említett Kabineti Főtitkárság vezetett be azért, hogy így ösztönözze a bankszektort meghódítani kívánó startupokat az innovációra, az ország szigorú pénzügy-szabályozási környezetének megkerülésével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük